Öt év alatt húszezer szíriai menekültet fogadnak be a britek

2015. szeptember 07. 17:05

2020-ig húszezer szíriai menekültet fogad be a szíriai határ menti menekülttáborokból az Egyesült Királyság. David Cameron azt is bejelentette, hogy az utóbbi egy évben hat tervezett iszlamista támadást akadályozott meg a brit rendőrség és a titkosszolgálat.

2015. szeptember 07. 17:05

A brit kormány a jelenlegi parlamenti ciklus végéig, vagyis 2020-ig húszezer szíriai menekültet telepít át Nagy-Britanniába a szíriai határok mentén működő menekülttáborokból – mondta hétfőn a londoni alsóházban David Cameron brit miniszterelnök.

A brit kormányfő kijelentette: Nagy-Britannia az Európai Unió többi országával együtt tesz eleget a válságból ráháruló feladatoknak. Mivel azonban nem része a belső EU-határokat lebontó schengeni rendszernek, sem a menekültek elosztását célzó EU-kezdeményezésnek, lehetősége van arra, hogy maga határozza meg, miként cselekszik. Ennek alapján a Szíria környéki menekülttáborokból, valamint Törökországból, Jordániából és Libanonból telepíti át a menekülteket.

Cameron azt is elmondta a képviselőknek, hogy a rendőrség és a titkosszolgálat az ISIS hat terrorcselekményét állította meg az utóbbi egy évben Nagy-Britanniában.

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
vigyor
2015. szeptember 07. 20:53
Elegáns megoldás azt meg kell hagyni.
pollip
2015. szeptember 07. 20:50
Nem vagyok ebben olyan biztos...ki mer fixet ígérni 2020-ig? csak akinek semmi nem drága....
Vadjoe
2015. szeptember 07. 17:59
Ha jól értem, leszarják a beáramló, erőszakos arab hordát. Azok kaphatnak engedélyt, akik a szírekkel szomszédos országok menekülttáboraiban kérelmet nyújtanak be, és persze akinek a kérelmét pozitívan bírálják el. Na, így kell ezt csinálni! Így lehet feltartóztatni a tömeget, nem úgy, ahogy azt a hülye németek csinálják.
luga
2015. szeptember 07. 17:54
Öt év alatt. Brávó!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!