Fogalma sincs a német kormánynak arról, hány migráns él a menekülttáborokban

2015. november 12. 16:03

A német belügyminisztérium egy zöldpárti képviselő kérdésére adott válaszában kiderült: a német kormány még azt sem tudja, hányan is tartózkodnak a központi befogadóállomásokon. A zöld politikus szerint ez kínos.

2015. november 12. 16:03

A német kormány nem tudja, hogy összesen mennyi menedékkérő tartózkodik a központi befogadóállomásokon – derült ki csütörtökön. A Süddeutsche Zeitung című német lap beszámolója szerint a belügyminisztérium az ellenzéki Zöldek parlamenti (Bundestag) képviselője, Renate Künast írásbeli kérdésére azt a választ adta, hogy a kormányzatnak nincsenek „átfogó ismeretei” a központi befogadóállomásokon elszállásolt menedékkérők számáról. Ole Schröder, a tárca parlamenti államtitkára hozzátette: arról sincsenek adatok, hogy ezekről az állomásokról hány embert költöztettek át önkormányzati fenntartású szállásokra.

Renate Künast a Süddeustche Zeitungnak elmondta: érthető ugyan, hogy nehéz követni a menedékkérők, menekültek számának alakulását, „de azért kínos”, hogy a kormánynak „egyszerűen fogalma sincs arról, hogy jelenleg hányan tartózkodnak a központi befogadóállomásokon”. Az ellenzéki politikus úgy vélte, a menekültügyért felelős minisztereknek – Peter Altmaier kancelláriaminiszternek, a kormány menekültügyi koordinátorának és Thomas de Maizière belügyminiszternek – a törvények további szigorításáról szóló ötletelés helyett „inkább meg kellene csinálniuk a házi feladatukat”.

Összesen 43 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
cereal killer
2015. november 12. 20:03
Bankimun elégedett lehet: a határok nincsenek lezárva, fogva tartás és kriminalizálás nincs, a migránsok szabadon kóborolhatnak az országban és elvehetik, ami nekik tetszik. A betolakodók jogai fontosabbak, mint a németeké.
KTAA
2015. november 12. 18:59
De mit csinálnak velük? Menekülttáborban van mindegyik? Vagy adtak már nekik bérlakást ? Vagy folyik a menekültkérelmük intézése ? Vagy van, akinek ajánlottak munkát, vagy nyelvtanfolyamot ? Esetleg valamelyik a millióból dolgozik ? Vagy mi a faxomat kezdtek velük ? Erről nem olvastam semmit.
kjkj945
2015. november 12. 18:55
Hol van a ''német'' pedantéria?? Ja az az ndk-ban maradt?
tango47
2015. november 12. 17:49
Már szanaszét futottak. Talán egy helyen lehetne számolgatni: ott, ahol a pénzt osztogatják.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!