Terrorfenyegetés miatt lemondtak egy focimeccset Hannoverben

2015. november 17. 20:54

Másfél órával a kezdés előtt lefújták a Németország-Hollandia focimeccset Hannoverben terrorcselekményre utaló jelek miatt. A meccsen Angela Merkel kancellár is megjelent volna. A rendőrség információi szerint valakik robbantásra készültek, de végül nem találtak a stadionban robbanóanyagot.

2015. november 17. 20:54

Konkrét tervek voltak arra, hogy valamit felrobbantsanak Hannoverben, nyilatkozott a hannoveri rendőrség első embere, Volker Kluwe azután, hogy másfél órával a kezdés előtt lefújták a Németország-Hollandia labdarúgó-mérkőzést terrorveszélyre hivatkozva. A stadionban ekkor még kevés néző tartózkodott, a német csapat sem volt még ott.

Sajtóhírek szerint a rendőrök robbanóanyagot találtak egy mentőautóban, amit a terroristák a mérkőzés alatt a stadionban terveztek működésbe helyezni. A német dpa hírügynökség értesülései szerint a tervezett támadásnak iszlamista motivációi voltak. Később viszont a tartományi belügyminiszter úgy nyilatkozott, hogy nem találtak robbanóanyagot a stadionban.

A mérkőzésen Angela Merkel német kancellár és kormányának több tagja is jelen vett volna — a Die Welt szerint azért, hogy a meccs egyúttal a szabadság és a terror elleni küzdelem jelképe legyen azt követően, hogy november 13-án egy párizsi stadionban terrortámadást hajtottak végre a francia-német meccs alatt.

„Megértem a kérdést, és az ezután következőket is. Honnan tudtunk a fenyegetésről? Mi történt volna? Értem őket. De értsék meg azt is, hogy nem szeretnék rájuk választ adni. Hogy miért nem? Mert egy részük elbizonyítaná a népességet. Egy részük megnehezítené a munkánkat a jövőben. (...) Jó okunk van arra, hogy így döntöttünk. Jó, és keserű okaink. Sajnálom, hogy nem tudjuk kielégíteni a kíváncsiságukat, de nem akarjuk a későbbi mozgásterünket ezáltal korlátozni” – nyilatkozott Thomas de Maiziére német belügyminiszter egy késő esti hannoveri sajtótájékoztatón.

Thomas de Maiziére arról is beszélt, megelőlegezett bizalmat kér a németektől. A DPA beszámolt arról is, hogy a németek egy külföldi titkosszolgálattól kapták a tervezett merényletről szóló információt. Ez megmagyarázza, hogy a német belügyminiszter késő délután miért állította azt, hogy nem tud konkrét terrorfenyegetésről.

Összesen 225 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
berzsian56
2015. november 18. 10:55
Kiszámolta már valaki, mennyivel növeli meg évente az Eu költségvetését és egyenként a tagállamokét a terrorizmus elleni harc? Csak az elmúlt napok eseményei dollárszázmilliókban mérhetők. Jön egy ostoba bejelentés és ki kell üríteni egy városrészt, egy stadiont, el kell halasztani koncerteket, milliók mondják le az utazásaikat, csökken az utazási irodák, repülő és vasúttársaságok bevétele. A tömegrendezvényeken háromszoros biztonságot kell garantálni. Nem lehet minden csokoládé mellé biztonsági őrt állítani, már így a költségek közel harminc százalákát emészti fel a védelemre fordított pénz, mint egy rendezvény haszna. Hol fog ez megállni?
Spamkontroll
2015. november 18. 10:19
Most Mutti megfutamodott??? He? Tehát akkor mások életét nem féltik, de a sajátjukat igen?
pollip
2015. november 18. 08:22
Egyre nyilvánvalóbb, hogy brüsszel migráció támogatása nem a német munkaerő igény kiszolgálásáról szól. Azt várom, hogy az európai közvélemény hatásosan fejezze ki nemtetszését!
Mindjárt
2015. november 18. 07:22
Ha Eurpa beledöglik ebbe a muzulmán invázióba akkor azt elsősorban bushnak és cionista neokonjainak köszönhetjük a 2003-as iraki háborúrét. Másodsorban merkelnek amiért ránk szabadította őket.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!