Németországi zsidók: A migránsok intoleránsak, és ez nem vallási kérdés

2015. november 23. 09:59

A németországi Központi Zsidó Tanács (Zentralrat der Juden) szerint elkerülhetetlen, hogy előbb-utóbb felső határt szabjanak a Németországba befogadott menekültek számának. A szervezet elnöke a Die Welt-nek kifejtette: a migránsok olyan kultúrából érkeznek, amelynek részét képezi a zsidókkal szembeni gyűlölet és intolerancia. Szerinte ez nem vallási, hanem etnikai kérdés: a migránsok többsége ugyanis arab országokból érkezik.

2015. november 23. 09:59

Németországban a CDU/CSU pártszövetségen belül is zajlik a vita arról, hogy kell-e felső határt szabni a befogadott menekültek számának. Míg Angela Merkel kancellár szerint erről nem lehet szó, addig a bajor miniszterelnök, Horst Seehofer szeretné, ha megállapítanának egy maximális számot.

Seehofer most a németországi Központi Zsidó Tanácstól (Zentralrat der Juden) is támogatást kapott a kérdésben.

Josef Schuster, a zsidó szervezet elnöke a Die Welt-nek azt mondta: „előbb-utóbb lehetetlen lesz elkerülni, hogy felső határt szabjunk a befogadásnak.” Szerinte ellenőrzötté kell tenni a migránsok Németországba érkezését, és az integráció fontosságát is hangsúlyozta. Schuster arra figyelmeztetett, hogy „bár sok menekült az Iszlám Állam terrorja elől menekül, és békében és szabadságban akar élni, egyúttal azonban ők olyan kultúrából származnak, amelynek egyik erős eleme a zsidókkal szembeni gyűlölet és intolerancia.” Hozzátette: nem csak a zsidókról van szó, lehetne említeni a nők és férfiak egyenjogúságát, vagy a melegekkel szembeni hozzáállást is.

Mindezt Schuster nem elsősorban az iszlám vallásra vezeti vissza, hanem arra, hogy a menedékkérők többsége arab országokból érkezik. Szerinte ez elsősorban nem vallási, hanem etnikai probléma. Ezt azzal támasztotta alá, hogy a nagy arab kisebbséggel rendelkező európai városokban és területeken jellemzőbb a radikalizmus és az agresszió, mint például a németországi törökök körében.

 

Fotó: dpa

Összesen 53 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Axxtro
2015. november 24. 09:35
Na, Soros Gyuri, akkor most erre varrjál gombot …
sersem4
2015. november 23. 14:08
Mi ez? Numerus clausus? Ez faszizmus bazmeg! Különben amikor a magyarok hangoztatták ugyanezt, amikor a tetves fajtátok ellepte Magyarországot, akkor felháborítottátok a nemzetközi közvéleményt. Amikor a palesztinoknak lett kicsit sok az eltérő kultúrájú bepofátlankodóból, akkor meg legéppuskáztátok őket.
OberEnnsinnen
2015. november 23. 13:44
Piszkos, mocskos háború folyik a Közel-Kelet népei ellen, ami Szaddam eltávolításával vette kezdetét és azóta tart. Ezt a háborút a liberális demokrácia bajnoka, a transzatlanti hatalmi központ - USA, Franciaország, Nagy-Britannia - folytatja, az aljasság kimeríthetetlen felszínen tartásával. "Nagyon régre nyúlik vissza a nyugati világ békéjét és biztonságát fenyegető terrorizmus gyökere - vélekedik sajátságos szemszögből a prágai központú amerikai kutatóintézet. Mint azt Jeffrey D. Sachs ENSZ-tanácsadó kifejti, az amerikai hírszerzés már 1979-ben szunnita mudzsahedineket képzett ki, és őket küldte harcba az afganisztáni hadszíntérre a Szovjetunió ellen. A toborzást részben Európában végezte. A gazdag Oszama Bin-Ladent is ők kérték fel, hogy lépjen be a konfliktusba és finanszírozza a műveletet, jól tudván, hogy a tehetős szaúd-arábiai család csempészetből és kábítószer-kereskedelemből gazdagodott meg. A 90-es évek elején ezekből a mudzsahedekből alakult meg az Al-Kaida." Az Al-Kaidából pedig az Iszlám Állam. Amit senki nem látott, de ennek ellenére évek óta milliárd dollárokat seper be olajkereskedelemből. Az iszlám Állam olyannyira művi úton megteremtett és amerikai lélegeztetőgépen életben tartott "intézmény", - és 5 éve legyőzhetetlen az usákok által - hogy a New York-i maffiafőnök Gambino felszólította, "be ne tegye a lábát New Yorkba, mert ott a maffiával találja szembe magát." Ja, és ugyanez áll Szicíliára is. "A maffia megvédi New Yorkot a terrortól! Egy férfi, aki a hírhedt Gambino családnak egyik kulcsembere arról beszélt, hogy a szindikátus milyen szerepet játszott New York történetében. Rámutatott arra is, hogy a város védelmében miért van nagy szerepe a Gambinoknak. A férfi megfenyegette a dzsihádistákat, hogy ne próbálják betenni lábukat New Yorkba, mert az a maffia területe. Ennyit a dzsihád háborújáról, ami ellen most Hollande, Cameron, Obama nagy háborút hirdetett.
tevevanegypupu
2015. november 23. 13:14
Hát mindjárt mondtam még a nyáron, mikor itt a liberálzsidók örvendeztek a bevándorlóknak és hordták nekik a disznóhús konzerveket meg a körömlakkot, hogy nem lesz így jó..az ő szempontjukból főleg nem. Mert ezek a fiatal, életerős, szerencsétlen menekültek szinte senkit nem szeretnek, de hogy a zsidókat mindennél jobban utálják az biztos.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!