Refugees welcome tér lehet a Richard Wagner térből a zeneszerző szülővárosában

2015. november 06. 15:58

„Refugees Welcome Platz”-nak keresztelnék át Lipcse központi terét, amely most a város híres szülöttéről, Richard Wagner zeneszerzőről van elnevezve. Az ötletet egy baloldali csoport dobta be polgári kezdeményezésként és a Zöldek is felkarolták a városházán.

2015. november 06. 15:58

Átnevezné egy baloldali csoport a Richard Wagner teret a zeneszerző szülővárosában, Lipcsében. Az átnevezéssel szerintük egy kozmopolita és toleráns város képét lehetne kialakítani.

Egy baloldali csoport polgári kezdeményezésnek álcázva kérte, hogy a teret „Refugees Welcome Platz”-nak nevezzék át. A kezdeményezést most a városvezetés zöldpárti tagjai is támogatják. A város szóvivője, a Zöldek politikusa Christin Melcher támogatja a tér átnevezését: „Kiállunk a kozmopolita és toleráns Lipcse mellett. A központi tér átnevezése, mint »Refugees Welcome Platz« is egy szimbóluma annak, hogy az új kultúrákat örömmel fogadják a városban.”

A városvezetés egy másik képviselője, a szintén Zöldekhez tartozó Norman Volger szerint az átnevezés egy őszinte lépés annak érdekében, hogy üzenjenek a radikális jobboldali csoportoknak. A PEGIDA nevű iszlámellenes csoport gyakran találkozik a téren, és rombolja Wagner emlékét Volner szerint, aki a tér átnevezésével a PEGIDA ellen szeretne kiállni, és megmutatni, hogy Lipcsében nincs helye a rasszizmusnak.

A tér átnevezése ellen több csoport is felszólalt. A Fiatal Konzervatívok arra figyelmeztettek, hogy nem szerencsés folyamatosan egyes helyek nevét megváltoztatni, és politikai hitvallásoknak engedni, hogy befolyásolják egy tér nevét. A Nemzetközi Wagner Társaság dühös reakciójában azt írta, hogy a zeneszerző szülővárosa a politikai korrektség oltárán feláldozza Wagner emlékét.

Összesen 114 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
néhai Ch.Pilot
2015. november 07. 12:14
Akik át akarják keresztelni a teret, hazájuk és az európai kultúra elárulói. Ez ténykérdés. Állampolgárságukat elvenni, az EU-ból örökre kitiltani őket (vagy életfogytig kényszermunka bányában).
röviden
2015. november 07. 10:13
Szép mecset lesz a Tamás-templomból is.
illesl
2015. november 07. 08:27
Vélhetően Isten büntetése a németeken a [Deutschland, Deutschland über alles, az I és a II világháborús] viselkedésükért. Egy teljesen frusztrált, a normál nemzeti öntudatot mellőző hagymázas állapotban élnek. De sajnos nem leírhatóak: a még meglévő fiatalabb generáció is dolgozik még hatékonyan. Ők tervelték ki maguknak a vérfrissítést. Ez úgy nézett ki: népvándorló tárolóhely, "hotspot" Magyarország. Innét válogatták volna ki a potens és jól képzett férfiakat termelni és egy új, szaporább generáció beindítására. Úgy tűnik, az ügy gellert kapott...
röviden
2015. november 07. 02:36
https://youtu.be/a53s4jyCqqU
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!