Újabb tízezrek tartanak Nyugat-Európa felé

2015. november 11. 16:16

A görög-macedón határt és a szerb-horvát határt is legalább tízezren lépték át kedden, de a macedón-szerb határon fekvő Presevóban is mintegy nyolcezer migránst regisztráltak.

2015. november 11. 16:16

Kedden mintegy tízezren lépték át a görög-macedón határt, és ugyanennyien keltek át Szerbiából Horvátországba – számolt be róla szerdán a szerbiai sajtó. Kedd estig mintegy nyolcezer migránst regisztráltak a szerb-macedón határ mellett fekvő Presevóban, akik a nyilvántartásba vétel után azonnal tovább indultak a horvát határ felé – jelentette a szerbiai közszolgálati televízió.

Presevóból a horvát határ melletti Sidre szállítják az embereket, ahonnan egy horvát vonat viszi őket tovább a bródi (Slavonski Brod) befogadóközpontba, majd tovább Szlovéniába.

A szabadkai Pannon RTV helyszíni tudósítása szerint a horvát határra folyamatosan ezrével érkeznek az emberek, csak az éjszaka folyamán körülbelül ötezren utaztak tovább Horvátországba. 

A téli időszakra készülve Szerbia újabb befogadóközpontokat alakít ki, és vállalta, hogy a korábban befogadni tervezett háromezer migránsnál kétszer többet fogad be.

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
brise
2015. november 11. 16:37
Meglepődtem. Azt hittem Mikl-Leitner egyetlen kézmozdulatára visszafordulnak. Ezt az áradatot már rég nem lehet szavakkal megállítani. A minimum a kerítés, a minimum.
rojtos
2015. november 11. 16:29
"Újabb tízezrek tartanak Nyugat-Európa felé" Meg újabbak, meg újabbak. Ha nem okosan, érdekeinket kőkeményen védve, jó pár országgal összefogva cselekszünk, Európa megveszekedett, töketlen politikusainak túszai leszünk. Ha ez így tovább folytatódik még hónapokat, nem fogunk tudni jól kijönni belőle. Egy mindent felborító, eszeveszett katyvaszban találjuk magunkat, ahol mindenki mindenkire vicsorít.
BlaBla
2015. november 11. 16:29
Mi (egyelőre) hál' Istennek kimaradunk ebből, köszönhető a jó öreg kerítésnek. De azért el ne bízzuk magunkat, ha sorra épülnek a horvát, szlovén, osztrák határokon a kerítések, akkor lehet, hogy románia felé fordulnak a migrik!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!