Amerikai képviselő állt ki Magyarország mellett menekültügyben

2015. december 17. 10:19

A magyar kormány migránspolitikája mellett állt ki egy amerikai képviselő a washingtoni törvényhozásban. Ted Poe texasi képviselő kedden úgy fogalmazott: a magyar kormánynak nem szabad a biztonsági megfontolásokat figyelmen kívül hagynia humanitárius eszmék miatt.

2015. december 17. 10:19

Amerikai kongresszusi képviselő állt ki a washingtoni törvényhozásban a magyar kormány migránspolitikája mellett. Ted Poe texasi képviselő kedden „Magyarország és a menekültválság” címmel fejtette ki mondandóját. „Először is, teljességgel irreleváns a külvilág véleménye arról, hogy Magyarországnak mit kellene, vagy mit nem kellene tennie. Magyarország szuverén állam, amely végül is a saját politikai döntéseit az érdekeinek és aggodalmainak megfelelően hozza meg” – fogalmazott a texasi republikánus politikus. Leszögezte: „ahogyan mi sem akarnánk, hogy Kanada mondja meg nekünk, mit tegyünk, úgy Magyarország sem akarja, hogy más országok, mint Németország, mondják meg, mit kell tenni”.

A houstoni politikus szerint a menekültválság összetett kérdés, és az erkölcsi érvelésnek két oldala van: a háború elől menekülőket valóban segíteni kell, de közben nem szabad megfeledkezni arról a morális érvről sem, hogy egy kormánynak meg kell tartania polgárainak tett ígéretét arról, hogy megvédelmezi őket. Poe kitért a menekültválság pénzügyi összefüggéseire is. Becsléseket idézett, melyek szerint Németországnak 2015-ben tízmilliárd euróba kerül az újonnan érkezettek befogadása, s ha Magyarország ennek mindösszesen csak a felét költené, ez szerinte akkor is az éves költségvetésének több mint hét százalékát tenné ki. Miközben Németország pénzügyileg képes a menekültáradat előidézte pénzügyi viharral megbirkózni, a magyar gazdaság erre valószínűleg nem lenne képes – vélte.

A menekültek helyett Budapestnek saját népébe kell beruháznia

Az amerikai képviselő emellett OECD-adatokat idézett a magyar gazdaság állapotáról, kilátásairól, s kiemelte annak fontosságát, hogy Budapestnek inkább a saját népébe és gazdaságába kell beruháznia, semmint milliárdokat költeni mások elhelyezésére. A gazdasági tényezők mellett fontosak a biztonságpolitikai megfontolások is – jelezte Poe, aki szerint az is nyilvánvaló, hogy a szíriai menekültek befogadása biztonságpolitikai kockázatokat is jelent. Az Iszlám Állam nevű terrorszervezet az elmúlt hónapokban az hangoztatta, menekültnek álcázva küldi embereit Európába azzal a céllal, hogy valóra váltsák fenyegetéseiket s terrorakciókat kövessenek el Nyugat-Európában.

„A magyar kormány nem gondolja, hogy minden menekült terrorista, de a biztonsági megfontolásokat nem szabad figyelmen kívül hagyni a humanitárius eszmék miatt” – fogalmazott Ted Poe. Hozzátette, hogy „Magyarországnak megvan a humanitárius kötelezettsége a saját népe iránt is. Magyarországtól és a szomszédos kelet-és közép-európai államoktól nem szabadna elvárni, hogy vállukra vegyék ennek a menekültáradatnak a terhét. Ezeket az országokat nem szabadna elítélni azért, mert a saját érdekeik alapján hozzák meg döntéseiket. Ehhez egész egyszerűen joguk van”.

Összesen 17 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
OberEnnsinnen
2015. december 17. 17:49
Texas, az nem a Keleti-part. Mégis: az év 365 napjából 364-en a keleti partot halljuk, + minden nap Sorossal beszorozva... Nem érdekes ez?
pollip
2015. december 17. 14:36
Apró léptekkel, de haladunk a helyes irányba! :-))))
kjkj945
2015. december 17. 13:26
Ö nem európai és nem ... Tehât igazat szól
kuwiq
2015. december 17. 11:34
Azok a humanitárius eszmék arra jók, hogy kígyót melengessünk a keblünkön. Az iszlámból kilépést halállal büntetik, ezzel pedig gyakorlatilag mindent elmondtunk róla, egy camorra szerű szervezet. A tagokat a megfelelő vallási vezető bármikor akcióra hívhatja fel - dzsihád, pl. A családon belüli erőszak, az engedetlen leánygyermek "becsületbeli" megölése teljesen rendben van náluk.A korán a szent könyv, mohamed a próféta, bírálatuk, bármilyen szintű viccelődés velük halálbüntetést von maga után (Salman Rashdi azért nem egy Charlie Hebdo, mégis halálra van ítélve) És ilyenekből importáltak a németek 1 milliót, és akarják szétteríteni Európában!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!