Merre tovább, Spanyolország?

2015. december 19. 15:05

Választások lesznek Spanyolországban, bizonytalan azok kimenetele. Az Euronews riportműsorban elemzi a helyzetet.

2015. december 19. 15:05

Választások jönnek Spanyolországban – mi várható? A Mariano Rajoy vezette jobboldali kormánypárt azzal kampányol, hogy újra növekedési pályára állították az országot. Négyéves csúcson a foglalkoztatás, de még mindig 21% a munkanélküliség. Az unió által előírt megszorítások és a korrupciós botrányok is aláásták a kormány népszerűségét. Az újbaloldali Podemos meggyengült, a centrista Ciudadanos erősödik. Rajoynak a katalán függetlenségi törekvésekkel is szembe kell néznie. Hogyan hat Rajoy és a többi mainstreamhez tartozó európai vezető meggyengülése egy olyan időszakban, amikor az unió számos válsággal néz szembe? Ezekre a kérdésekre keresi a választ az Euronews riportműsora.

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
brekker
2015. december 20. 21:36
A Ciudadanos lesz a főköcsög. Eldöntheti ki baszhatja meg. Mindenki szereti őket, úgyhogy boldog jövő előtt állnak, ugyanúgy, mint a spanyolok.
thymian
2015. december 20. 09:36
Remélem a röszkei terrorista osamát, bármilyen kormány lesz, hazapaterolják a picsába.
somogy.megye
2015. december 19. 22:05
A PP nyerni fog. Nyernie kell
kamasuka
2015. december 19. 21:57
Nyihihi! "folyamatosan nyomás alatt tartja Magyarországot az Orbán vezette Fidesz, a másik oldal pedig eközben a béke szent szabályai szerint próbál meg játszani" :D http://hvg.hu/kultura/20151216_Friderikusz_Ezt_az_orszagot_hoztak_letre Ráadás: "A Fidesz olyan világot teremtett, amely a normális, független, és szuverén módon gondolkodó ember számára szürreális" - fogalmazott, hozzátéve: "élhetetlen országot" kreáltak, akkor is, ha "haszonlesők" ás "félreértésben szenvedők százezrei" állnak mögöttük. "Aki még tudja, milyen becsületesnek lenni, ma rosszul érzi magát itt. Ezt az országot hozták létre az én egykori fideszes barátaim" - mondta Friderikusz. El lehet menni, b+! Méghogy élehetetlen. Élhetőbb, mint az elmúlt 25 évben bármikor, te buzeráns, idióta seggfej.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!