A rendkívüli állapot ellen tüntettek Párizsban

2016. január 31. 12:48

Több ezer ember demonstrált Párizsban azért, hogy ne hosszabbítsák meg az eddigi rendkívüli állapotot Franciaországban.

2016. január 31. 12:48

Ezrek tüntettek Párizsban, hogy kifejezzék elégedetlenségüket azzal a tervvel kapcsolatban, amely meghosszabíthatná a rendkívüli állapotot Franciaországban. A tiltakozók szerint a rendkívüli állapotnak nincs értelme, mert csak sérti a demokráciát, de a terrorizmust nem állítja meg. Az egyik tüntető fel is idézte, hogy a rendkívüli állapotot a klímacsúcs kapcsán demonstrálók ellen is használták, miközben nekik közük sem volt a terrorizmushoz.

A rendkívüli állapot jövő hónapban megszűnik, ha meg akarják hosszabbítani, akkor azt a kormány és a parlament is megtárgyalja.

Összesen 98 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Oldgóbé
2016. január 31. 14:36
Hát ez az igazi demokrácia. A tüntetők 75% bevándorló,II. és III.generációs is a többi pedig a francia társadalom salakja.
Panzergeneral
2016. január 31. 14:24
Vajon nextike is ott kajabál?
mokány
2016. január 31. 13:48
A békákat kérdezik-e a mocsár lecsapolásáról? /Kóka után szabadon/
Akitlosz
2016. január 31. 13:45
Hát tényleg nem a rendkívüli állapot a megoldás, hanem a határok védelme, a határsértők lelövése. De százezer számra telepítik be a lehetséges terroristákat, akiknek "csak" az 1%-a ténylegesen veszélyes, de már ez is több ezer embert és elfogadhatatlan kockázatot jelent. De a maradék 99% sem lesz megbízható, lojális állampolgár. Nem fognak "integrálódni". Amúgy mivel sok más értelmes magyarázat nem nagyon van lehet, hogy éppen azért is telepítik tele európát bevándorlókkal, hogy azután rájuk és a "terrorveszélyre" hivatkozva rendkívüli állapotot vezethessenek be és növelhessék a politikusok a hatalmukat. Ez ugyanis a politika harmadik célja, a hatalom növelése.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!