Szlovénia nem kobozza el a migránsok értékeit

2016. január 26. 12:08

Egyelőre nem fizetteti meg a migránsokkal a szállításuk és ellátásuk költségeit Szlovénia. Eközben Vlaho Orepic, az új horvát belügyminiszter ellátogatott a bródi tranzitközpontba, ahol arra az újságírói kérdésre válaszolva, hogy Horvátország épít-e kerítést határán, azt válaszolta: „A problémának több aspektusa is van, nem korrekt leegyszerűsíteni a drótkerítés kérdésére”.

2016. január 26. 12:08

Szlovénia egyelőre nem fizetteti meg a migránsokkal a szállításuk és ellátásuk költségeit, de a kormány nem zárják ki ennek lehetőségét sem – közölte Bostjan Sefic, a szlovén belügyminisztérium államtitkára.

Sefic a közszolgálati rádiónak úgy nyilatkozott, hogy Szlovénián keresztül eddig 428 ezer migráns haladt át, ami 20 millió euróba (közel 6,5 milliárd forint) került az országnak. Kijelentette: egyelőre nem gondolkodnak azon, hogy megfizettetik a migránsokkal a szállításuk és ellátásuk költségeit, vagy elkobozzák értékeiket – utóbbit Svédország és Dánia már bevezette –, de ha nő a migránsok száma, nem zárják ki ennek a lehetőséget sem.

Szlovéniában a legfrissebb adatok szerint október közepe óta 428 188 illegális bevándorlót regisztráltak. A horvát-szlovén határt szombaton 414, vasárnap 1564, hétfőn 1723 migráns lépte át, kedden 9 óráig viszont egyetlenegy sem. 216-ban 49 584 fő volt az átlépők száma. 

Vlaho Orepic, az új horvát belügyminiszter a hét elején ellátogatott a bródi tranzitközpontba, ahol arra az újságírói kérdésre válaszolva, hogy Horvátország épít-e kerítést határán, azt válaszolta: „A problémának több aspektusa is van, nem korrekt leegyszerűsíteni a drótkerítés kérdésére”. Egyúttal hozzátette: Horvátország a követelményeknek megfelelően fog eljárni a jövőben. 

A zágrábi belügyminisztérium adatai szerint a magyar-szerb zöldhatár szeptemberi lezárása óta Horvátországban 607 404 illegális bevándorlót vettek nyilvántartásba. Hétfőn 1 847, keddre virradóra ugyanakkor egyetlen közel-keleti bevándorló sem lépte át a szerb-horvát határt.

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
paraklétosz
2016. január 30. 23:24
Elkobozni a migránsok értékeit? Hát, nem ők maguk az érték? Lásd még: willkommenskultur.
bini
2016. január 26. 21:14
Én nem tudom, hogy ki hogy van ezzel, de amikor elöszőr hallottam a dán tervezetet nagyon megütött. Aki ismeri az arab világot és főleg a tradiciókat az tudja, hogy a nőknek a biztonságot és a gyerekeik túlélésének a biztositéka az aranyékszerek. Ez telesen mást jelent mint a nálunk divatból és luxusból birtokolt ékszerek. Nem tudom, hogy hogyan gondolták ezt a müvelt nagyon demokratikus liberális nyugaton, hogy azokat menekülteket akik menedéket kérnek és jogosan kapnak tartozkodási engedélyt, hogy "kirabolják" és megfoszák értéküktől ami általában az arab nők tulajdona. Vagyis az történik, hogy vegyék meg a jogosultságot arra, hogy maradhasanak és ne keljen visszamenni oda ahonnan eljőttek.,, s hozták magukon az összes vagyonukat ami volt. Mintha már ez a történet lejátszodott volna a vészkorszak idején igaz akkor europai polgárokkal. Mellesleg azoktól a fiatal férfiaktól akik kiteszik a beözönlök 60-80 % át nem tudnak elkobozni semmit, mivel Ők nem rendelkeznek értéket képező ékszereket. Nekik amilyük van az a összeg amit szociális hivataloktól kapnak jelenleg, mivel az uton már minden pénzüket a csempészek és bünözőknek kifizetek, valamint az uton saját ellátásukra költöttek. Utánpotlás nem igen van nekik, maximum az adott ország ahol épp tartozkodnak fekete munkával szednek össze némi kézpénzt. A másik azt nem tudom, hogy hogyan gondolák ezt kivitelezni mert úgye senkitől nem lehet erőszakkal elvenni a tulajdonát.
luga
2016. január 26. 17:30
A német megrendelőnek le kell számlázni a költségeket. Miért a vétlen, eddig is kizsákmányolt tranzitországok fizessék a számlát?
Gombóc XVI. Artúr
2016. január 26. 16:45
Egyenlőre. Először kerítést sem építettek...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!