Januárban 90 ezer menedékkérőt regisztrált Németország

2016. február 02. 18:38

Németországban több mint 90 ezer menedékkérőt vettek nyilvántartásba januárban a szövetségi bevándorlási és menekültügyi hatóság kedden kiszivárgott adatai szerint.

2016. február 02. 18:38

A szövetségi bevándorlási és menekültügyi hatóság, vagyis a BAMF még nem nyilvános kimutatása alapján az év első hónapjában 91 671 ember adatait rögzítették a menedékkérők regisztrálását és tartományok közötti elosztását szolgáló rendszerben. Ez nagyjából a háromszorosa a tavaly januári 32 200-nak, és éves szintre vetítve azt jelzi, hogy a menedékkérők száma meghaladhatja a tavalyi 1,1 milliót. Az idén januárban nyilvántartásba vettek között a szíriai állampolgárok voltak messze a legtöbben, 35 822-en.

A nagyságra második csoport az irakiaké 18 563 fővel, a harmadik az afganisztáni állampolgároké 18 099 fővel. Jelentősebb csoportot alkotnak még az iráni, a marokkói és az algériai állampolgárok is, idézte a Handelsblatt című üzleti lap az online kiadásában a BAMF kimutatását, amelyet a Reuters hírügynökség szerzett meg. A határőrizetért felelős szövetségi rendőrség jóval kevesebb menedékkérő érkezését jegyezte fel, adataik szerint januárban 64 700-an, vagyis naponta átlagosan 2086-an jelentkeztek belépésre a határon. A rendőrségi statisztika alapján a menekülthullám tovább mérséklődött, a naponta érkezők száma a tavaly őszi 8-10 ezres és a decemberi 3 ezres szintről süllyedt tovább a 2 ezres határ felé.

A szövetségi rendőrség és a BAMF adatai közötti eltérést kormányzati szakértők azzal magyarázzák, hogy az EASY-rendszerben nyilvántartásba vett emberek közül sokan már tavaly megérkeztek Németországba, de csak januárban tudták regisztrálni őket. Az eltérés egy további oka lehet, hogy a rendőrség még mindig nem tud mindenkit nyilvántartásba venni rögtön a határon.

Összesen 26 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
balbako_
2016. március 14. 12:52
Miközben okosakat mondanak mit KÉNE csinálni ez történik!
madarasi.abel
2016. február 03. 18:08
Migránsozásról jut eszembe. Konzervatív hozzászólok valahogy elfelejtettek hőbörögni, hogy a fehér európai alvilág lenyúlt magának 10000 menekült gyermeket, holmi etyetpetyére, meg miegymás. Tudom, miért jöttek ide, de azért a gyerekeknek nem sok beleszólásuk van a dologba. A család szentsége, a gyerekek védelme sajnos smafu.
hátakkor
2016. február 03. 18:06
Márciusban tartományi választások, áprilisban meleg lesz a helyzet, nyárra leesik a tantusz. Ha az idei 1+ millió kifogott rajtuk, akkor a 3 millió plusz még inkább ki fog.
3M..
2016. február 03. 18:06
Merkel az idén is hozza a tervet. Néha úgy tesz mintha hezitálna, néha előrelép, néha kettőt hátra. A fekák pedig csak jönnek...... Időhúzás a részéről, míg el nem éri a beáramlók létszáma a kritikus mennyiséget. Akkor pedig leköszön, utánam a vízözön. De a munka elvégezve. Ezt nem látják a németek? Szebb Jövőt!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!