Elrettentésre készül a NATO

2016. március 31. 21:33

Philip Breedlove tábornok, az Európában állomásozó amerikai haderő parancsnoka szerint az Egyesült Államok és a NATO módosít a védelmi doktrínáján, s az agresszív orosz politika miatt Kelet-Európában a biztonság garantálása helyett az elrettentés politikáját kívánja folytatni.

2016. március 31. 21:33

Az amerikai tábornok Rigában nyilatkozott, miután megbeszéléseket folytatott a balti térségben állomásozó NATO-parancsnokokkal, de szavait az amerikai közszolgálati rádió és egy katonai-védelempolitikai kérdésekkel foglalkozó amerikai szaklap is idézte.

„Ha arra kerülne sor, mi készen állunk rá, hogy harcoljunk és győzzünk is. Célunk az, hogy a védelem biztosítása helyett elrettentő erővé fejlesszük haderőnket” – fogalmazott a tábornok. Nyilatkozatára egy nappal azt követően került sor, hogy az amerikai védelmi minisztérium bejelentette: növeli katonai jelenlétét Európában, s páncélos dandárt telepít Kelet-Európába. Breedlove erősödő és agresszív Oroszországról beszélt, amely szerinte megpróbálja kiterjeszteni befolyását perifériájára is, sőt, még azon túlra.

Az új amerikai páncélos dandárt kilenc hónaponkénti váltással telepítik a térségbe, s a Pentagon azt jelezte, hogy a rotáció hat országot érinthet (Észtországot, Lettországot, Litvániát, Lengyelországot, Romániát és Bulgáriát).

Összesen 163 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
SwordFish
2016. április 01. 12:48
http://www.hirado.hu/2016/03/31/nato-tabornok-keszen-allunk-a-gyozelemre-ha-harcolni-kell/ Harcolni akar a NATO , le fogják győzni Oroszországot. Mondta a Philip Breedlove envű elmebeteg Lettországban. Megvan a válasz a kérdésre: Lettországban járt Breedlove, tehát oda telepítik magukat az amcsik. Utálom, hogy igazam lett. Tegnap mondtam, hogy a balti államokon keresztűl akarja provokálni a cionnáci sátánista kazár horda az oroszokat! Tavaly a litvánok voltak kurva hangosak, mert ott erős orosz kisebbség van. Most meg a lettek nem komplettek. Egyébként Putyin zsebretenné mindhárom kis törpeállamot, ha akarná, a NATO erőket szétverné az orosz hadsereg. Csak egy szavába kerűlne Putyinnak. Ordítozhatna a liberális horda. Még világháború se lenne belőle. Komolyabb (igazi világháború) csak akkor tör majd ki, ha az amcsik provokálnak és az oroszokat fenyegetik, ami komoly ellencsapásra késztetné az oroszokat, akik meg sem állnának a tankjaikkal Varsóig meg Bukarestig, Kijevet is beleértve. A Közel-Keleten Irán is beszállna a játszmába a többi arab állammal, akiknek elegük van Szaúd-Arábiából. Egyiptom szétverné Izraelt, később a többi arab állam besegítene neki ebben, az oroszok meg helyre raknák a törököket, a kurdok segítségével persze. Szóval ez a harmadik világháború a nyugati szövetségesek számára nem végződne jól. A baj, az ha fanatikus elmebeteg sátánista vezetőik atom bevetésétől se riadnak vissza, Bibit is beléertve, meg az amcsi neokon héjákat, akiknek most Trump a legnagyobb ellensége. Lehet, hogy csak akkor nem lesz világháború, ha Amerikában polgárháború lesz? Mert ezek erőszakkal is kivonják Trumpot a forgalomból, mert ő rendbe akarná tenni Amerikát és békére törekedne a Kelettel , ja és valóban az igazi terroristák ellen lépne fel, akiket a neokon banditák pénzelnek? Ha Trump lesz az elnök, kiegyezik Putyinnal és nem lesz világháború. Drukkoljunk hát Trumpnak. Ha Clintonné lesz az elnök, a legrosszabbra számíthatunk, mert ő a sátánista kazárok némbere.
kiss.istvan770
2016. április 01. 12:21
2016 Philip Breedlove (USA): „„Ha arra kerülne sor, mi készen állunk rá, hogy harcoljunk és győzzünk is. Célunk az, hogy a védelem biztosítása helyett elrettentő erővé fejlesszük haderőnket”” 1939 Hitler: „A német véderő az újjáéledt német nép becsületéért és életjogaiért a küzdelmet kemény elszántsággal fogja folytatni.” Félelmetes a párhuzam, a hatalmas katonai fölénnyel rendelkező, polgárháborúk sorozatát provokáló fél, a gyengébb, csak stratégiai érdekeit védő Oroszország ellen készül „megelőző csapást” mérni. Ha az USA minden áron 3-ik világháborút akar, akkor már ideje lenne, hogy a saját területén tegye, Európának már elég kárt okozott!
Bodor Zoltán
2016. április 01. 10:05
Ez jutott eszembe: Oroszország háborút akar. Nézd milyen közel tették az országukat a NATO katonai bázisaihoz:) https://socioecohistory.wordpress.com/2014/04/05/pentagon-russia-wants-war-look-how-near-they-put-their-country-to-our-military-bases/
Kanóc
2016. április 01. 10:04
A 250 éves 'kultúra'. Lábra állni még nem tud, nem is szobatiszta, de a hangja az óriási. El kéne engedni a kezét, kollektíve.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!