A balkáni útvonal lezárás óta harmad annyi a menedékkérő Németországban

2016. április 08. 11:08

A nyugat-balkáni migrációs útvonal lezárásának köszönhető, hogy márciusban harmadára csökkent a menedékkérők száma Németországban februárhoz képest – közölte a lezárást egyébként bíráló német belügyminiszter. Thomas de Maiziere szerint ez ugyanis csak rövid távú, egyoldalú lépés, hosszú távon az EU-török megállapodás jelenti a megoldás.

2016. április 08. 11:08

Németországban 20 608 menedékkérőt regisztrálták márciusban a februári 61 428 után, a kétharmados csökkenés igen jelentős mértékben a nyugat-balkáni migrációs útvonal lezárásának tulajdonítható – mondta a német szövetségi belügyminiszter pénteken Berlinben.

Thomas de Maiziere kiemelte: a német kormány ugyan bírálta a nyugat-balkáni útvonal lezárását, de „ez a vita véget ért”, mert az EU-Törökország megállapodás megkötésével sikerült elérni egy „európai megoldást”.

Az egyoldalú intézkedések helyére lépő új megoldás révén véget ér a „menekültek továbbterelése”, és az EU a közösség egyetlen tagját sem hagyja magára. Továbbá erősödik az uniós határ védelme, és a Görögországba illegálisan átkelő embereket visszaküldik Törökországba, ugyanakkor az EU legális lehetőséget teremt menekültek humanitárius befogadására.

Ez az öt tényező együtt az érkezők számának rövid távú csökkenése helyett hosszú távú és fenntartható csökkenéshez vezet – hangsúlyozta a miniszter.

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
thymian
2016. május 05. 17:02
Hurrá nyitott határok. Abdeslam ennek köszönhetően fuvarozgatta a terroristákat- többet a Keletiből- robbantgatni. http://www.krone.at/Welt/Salah_Abdeslam_war_der_Chauffeur_des_Terrors-Mysterioese_Reisen-Story-504318
Héja
2016. április 12. 14:58
Úgy rúgnám valagba Maiziére-t, hogy repülne a holdig. Nemhogy megköszönné más országok erőfeszítéseit, "rövid távú megoldásról" hazudozik, közben reklámozza az idióta "török megoldást". Tipikus szarházi politikusa egy lebutított választó rétegnek.
Horst_Tappert
2016. április 09. 05:44
Esszülye...
UvegSam
2016. április 08. 18:45
Ez a faszi nem mindig beszél hülyeséget, aztán meg mint akinek elgurult a gyógyszere, elkezdni a PC mantrát...:-((
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!