Újabb földrengések voltak Japánban

2016. április 15. 20:28

A csütörtöki földrengéseket követően pénteken is két, az egy nappal korábbiaknál erősebb földrengés rázta meg Japánt. Ezúttal egy kisebb szökőárra is figyelmeztetést adott ki a japán meteorológiai szolgálat.

2016. április 15. 20:28

Japán délnyugati részét 7,4-es erősségű földrengés rázta meg pénteken, a japán meteorológiai szolgálat cunami riasztást adott ki. Az amerikai földtani intézet (USGS) jelentése szerint a földmozgás epicentruma a Kjúsú szigetén lévő Kumamoto városa mellett volt 40 kilométeres mélységben. Az USGS korábban 7,1-es erősségű földrengésről számolt be 7 kilométeres mélységben ugyanabban a térségben. A japán meteorológiai szolgálat egyméteres szökőárra figyelmeztetett.

Csütörtökön, pár órás eltéréssel két erős földrengés rázta meg Japánnak ugyanezt a térségét, a legfrissebb jelentések szerint annak a földrengésnek kilenc halálos áldozata és legalább 950 sérültje volt.

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tango47
2016. április 17. 13:45
Tokyoban átéltem egy 6.3-as rengést egy szálloda 30. emeletén. Ijesztő volt. Náluk ez igen sűrűn előfordul, mint dél-amerikában (Chile, Peru), vagy az usában.
Kopa
2016. április 16. 20:06
Hol lehet 12 japán menekültet(otthont vesztettet) befogadni?
PiriReis
2016. április 15. 22:02
Szegények mindig kapnak valamit a nyakukba. Holnap megint esni fog.... Vagy a BUX fog esni... Még jó hogy nincs részvényem,mer' most azon is buknék... A Japánoknak ez nem nagy ügy,sokkal nagyobb bajokkal is megküzdöttek. Van hitük és összetartanak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!