Egyre több migráns érkezik az EU-ba a Földközi-tengeren át

2016. május 13. 19:25

A nyugat-balkáni útvonalon lezárása után már a szírek és az irakiak is a Földközi-tengeren át próbálnak bejutni az EU-ba, csütörtökön az UNHCR szerint akár ezren is elérhették az olasz szigeteket.

2016. május 13. 19:25

Pénteken csak reggel 340 migráns érkezett Szicíliába a Földközi-tengeren keresztül, azt megelőzően, csütörtökön pedig az UNHCR szerint mintegy ezren érkezetek Olaszországba. Két csónak utasait, összesen 800 ember ki is kellett mentenie az olasz partiőrségnek. 

Az érkezők egyre nagyobb része szír és iraki, ami korábban nem volt jellemző. Ez nem független attól, hogy a nyugat-balkáni útvonalt lezárták, így egyre több közel-keleti is a Földközi-tengeren keresztül próbálkozik eljutni az EU-ba.

Összesen 55 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Nemaztmondták Feri!
2017. január 27. 16:06
"Menedékkérő" Ja, csak a menedék családi ház legyen, középkat. autóval ( pár migri mondta is, Ők is BMW-t akarnak vezetni, azért jöttek), segélyke, bi-, tri-, stb. gámia engedélyével, a pluszfeleségekre is kiszámolt további pótlékokkal, und szakajtónyi purdéra ua., és kis lubickolással az ezer év alatt,háborúkkal kikinlódott, beállt stabilitással, normákkal rendelkező európai milliőben, kicsiny kajakb@szással, saját sariával, mecsetkével. Mindenki genya, aki meg akarja fosztani őket ettől.
komondor
2016. május 15. 20:46
Nem migráns te baromarcú! Menedékkérő!
tyIer durden
2016. május 15. 17:59
Minden epeszu ember tudta, hogy ez lesz. Meg fog indulni fel Afrika, azok pedig a legprimitivebb csocselek. Elllepik a majmok Europat, de a libsik biztos oket is tablakkal varjak majd..
Szúnyog
2016. május 15. 17:49
Tán nem kéne hagyni. A hozzánk érkező napi százak merre jönnek?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!