„Allahu akbar”: muszlim csoport alakult a német Kereszténydemokrata Unióban

2016. július 26. 11:50

A vezető német kormánypárt CDU-ban (Kereszténydemokrata Unió) muszlim csoport alakult Midu (Muslime in der Union) néven. Az alakuló ülésen a muszlim „Allahu akbar” felkiáltás is elhangzott.

2016. július 26. 11:50

Midu (Muslime in der Union) néven alakult muszlim csoportosulás a CDU-ban. Az Angela Merkel szövetségi kancellár által vezetett kereszténydemokrata kormánypártban szerveződő csoport alakuló ülésén a muszlim „Allahu akbar” felkiáltás is elhangzott. A csoport tagjai, köztük fejkendőt viselő nők a médiának elmondták: konzervatív szunnita muszlimoknak tartják magukat.

A Preussische Allgemeine szerint mintegy harminc tagja van a CDU muszlim csoportjának, melynek szóvivője a 25 éves Cihan Sügür, aki magát szociálismédia-aktivistának tartja. Sügür elfogadja, hogy furcsának tűnik a muszlim szerveződés egy kereszténydemokrata pártban, de arról beszélt: nem a keresztény hitet, hanem a szabadelvű-demokratikus alapvetéseket vallják. A csoportnak Facebook-oldala is van már.

A német lap szerint a Midu köreibe leginkább a török elnök Erdogannal szimpatizáló konzervatív németországi törökök tartoznak, sőt, az Erdogan-párt AKP is felbukkan a szerveződés körül. A CDU főtitkára, Peter Tauber így is üdvözölte a kezdeményezést.

A Preussische Allgemeine arról is ír: Erdoganék aktívan szervezik az Európában élő törököket: Erdogannal szimpatizáló török származású politikusok alapították meg a Denk nevű pártot is Hollandiában. 

Németországban jelenleg 11 török származású képviselő ül a szövetségi parlamentben. A CDU eddig – logikusan – nem volt a muszlim bevándorlók kedvelt pártja az országban. 

Összesen 129 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Tesze Tosza
2016. július 27. 03:58
Nakérem. Lassan már meg sem lepődöm. De mikor már azt hiszem,hogy a hülyeséget nem lehet tovább fokozni germániában akkor tessék, itt van.
Türelem
2016. július 26. 22:30
Cihan Sügür, a jövő német kancellárja...
22-es csapdája
2016. július 26. 21:07
Most kellene a Monty Pithonból Graham Chapman, aki bejön egyenruhában, és rájuk kiabál: - Na, jó! Leállítom ezt a jelenetet, mert túl hülye lett!!
illesl
2016. július 26. 19:08
Lassan már követni sem tudom, egy nap hány embert öltek meg Germanisztánban, Franciaországban... Látszik, beindult a multi-kulti, a várva várt jövő....
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!