7,2 milliárd dollár kártérítést fizet a Deutsche Bank az USA-nak

2016. december 23. 14:08

Fedezet nélküli kötvényeket forgalmazott a jelzáloghitel-válság előtt a német Deutsche Bank, ezért most 7,2 milliárd dolláros kártérítést kell fizetnie az USA-nak. Korábban 14 milliárdról beszéltek az amerikai kormány tagjai. A befektetők is pozitívan ítélték meg a döntést, pluszban nyitott a bank a tőzsdén.

2016. december 23. 14:08

Megegyezett a Deutsche Bank az USA kormányával a kártérítésrő, amit azért kell fizetniük, mert fedezet nélküli kötvényeket forgalmazott a jelzáloghitel-válság előtt – írja a BBC nyomán a Magyar Nemzet. KOrábban kétszer ekkora összegről volt szó, de a német bank befektetői nem csak ezzel, hanem a kifizetés módjával is elégedettek lehetnek.

Először 4,1 milliárd dollárt kell ügyfélkártérítésekre kifizetniük öt év alatt, majd A fennmaradó összeg a bírság, ami 3,1 milliárd dollárt tesz i: ebből a mostani negyedévben 1,17 milliárdos adózás előtti költséget kell elszámolniuk. A bank árfolyama a tőzsdén négy százalékos pluszban kezdte a kereskedést – írja a Magyar Nemzet.

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kaltran
2016. december 24. 21:58
És a Baumag mikor fizet a károsultaknak? vagy az állam? Ugyanis állami haverok mind kivették 10 nappal az összeomlás előtt egy füles által. Akkor most fizessenek.
Akitlosz
2016. december 23. 20:48
"Deutsche Bank, ezért most 7,2 milliárd dolláros kártérítést kell fizetnie az USA-nak." Na és az USA mikor adja vissza Németországnak Németország aranyát? Hát ugyanazt az aranyat már soha, simán ellopták a németektől.
Akitlosz
2016. december 23. 20:46
"Fedezet nélküli kötvényeket forgalmazott a jelzáloghitel-válság előtt a német Deutsche Bank" Miért, a pénz talán nem fedezetlen?
realista
2016. december 23. 17:27
Az USA mikor fizet kártérítést a fedezet nélküli dollárokért? Költői kérdés.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!