Beutazási tilalmat javasol Trumppal szemben az FDP-s Kubicki

2017. január 30. 22:09

„Aki a vizes vallatást legitim intézkedésnek tartja, nem a Fehér Házban a helye, hanem a börtönben” – mondja német liberális párt (FDP) alelnöke. Wolfgang Kubicki beutazási tilalmat javasol Donald Trump ellen: szerinte az amerikai elnököt Németországba érkezése esetén őrizetbe kellene venni, ha alkalmazza a waterboardingot; a kínzás ugyanis Németországban büntetendő, függetlenül az elkövetés helyétől.

2017. január 30. 22:09

A német liberális párt (FDP) schleswig-holsteini liberális képviselője és szövetségi alelnöke, Wolfgang Kubicki szerint Donald Trump ellen beutazási tilalmat kell bevezetni – derül ki a Kölner Stadt-Anzeigernek adott nyilatkozatából. Az egyébként védőügyvédként tevékenykedő Kubicki szerint, ha Donald Trump visszaállítja a vizes vallatást (waterboarding), akkor Németországba utazása esetén őrizetbe kellene venni, ugyanis a kínzás bűncselekmény, függetlenül az elkövetés helyétől.

Aki a vizes vallatást (waterboarding) legitim intézkedésnek tartja, nem a Fehér Házban a helye, hanem a börtönben” – vonta le a következtetést Kubicki. A politikus hozzátette: ez szembemenne az ENSZ 1984-es kínzás elleni egyezményével, az Európai Emberi Jogi Egyezménnyel és a hatályos német büntetőjoggal is. „Ez egyébként így van az Egyesült Államokban is, Guantánamo-t kivéve, mert a nem tartozik az amerikai állam területéhez” – tette hozzá.

Kubicki kijelentette: ellene van, hogy akár etnikai, akár vallási alapon beutazási tilalmat rendeljenek el, és számára liberálisként elfogadhatatlan Trump ezen intézkedése.

Korábban Donald Trump egyébként cáfolta azt, hogy visszaállítaná a waterboarding-ot, ahogy erről a Mandiner is beszámolt: azt mondta, ő ugyan pártolja ezt a módszert, de James Mattis védelmi miniszter ellenzi, és ebben szabad kezet adott neki.

(Kép: Thilo Schmuelgen//Kölner Stadt-Anzeiger)

Összesen 151 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
balbako_
2017. január 31. 15:51
Hány éve használják és csak most esett le a tantusz?
luisbathhelena
2017. január 31. 13:15
Obamaki jöhetett? Csak hogy kerüljük a kettős mércét...
neven
2017. január 31. 12:42
Hol volt ez a fdp-s, amikor a Trump előtti demokrata elnökök Guantanamón kínozták a börtönbe zártakat!?!?! Képmutató és két kulacsos libsi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
atila68
2017. január 31. 12:20
Wolfgang Kubicki börtönbe csukná B. Clintont, meg a két Busht. Nooormális?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!