Le Pen beletrollkodott Macron programjába

2017. április 27. 10:12

Egyszerre jelent meg Macron és Le Pen is annak az amerikai cégnek a franciaországi gyáránál, amit a tervek szerint bezárnak és Lengyelországba költöztetnek.

2017. április 27. 10:12

Nagy meglepetést okozott a Nemzeti Front elnökjelöltje, Marine Le Pen szerdán, amikor megjelent Amiens városában annak a gyárnak a parkolójában, ahol épp ellenlábasa, Emmanuel Macron szakszervezeti vezetőkkel találkozott. Az amerikai Whirlpool gyárát idén leállítanák, és Lengyelországba helyeznék át.

Macron a szakszervezeti vezetőkkel folytatott egyeztetétés követő sajtótájékoztatón úgy fogalmazott: „Madame Le Pen ezt a helyzetet arra használja fel, hogy politikai előnyt kovácsoljon belőle, azzal, hogy aktivistákat lázít egy parkolóban. Azt akarom, hogy mindenki, aki ebben a régióban él és dolgozik, tudja: ha őt megválasztják, ezt a gyárat be fogják zárni. És még több tucat ilyen példát tudnék hozni. Ez a különbség köztünk, a módszereinkben és alapjainkban.

Le Pen közben az üzem parkolójában fotózkodott a dolgozókkal, és a francia munkások jelöltjének nevezte magát. Ő úgy fogalmazott: „Önök ennek a szörnyű globalizációnak a jelképei, amely miatt a gyárakat külföldre költöztetik, és amely miatt több ezer állás megszűnik. Mindent megteszünk azért, hogy az üzemet ne zárják be, találunk majd vevőt. Őszintén, ha az állam akar valamit, azt meg is tudja tenni. Nem lehet többé azt mondani, hogy az államnak nincs hatalma. Ez nem igaz.

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
George Soros 2.0
2017. április 30. 15:33
Az biztos, hogy Franciországra nézve, Le Pen a legjobb. A gazdasági dolgokat nézve - nyilván - otthon akarja tartani a cégeket. Ezzel igazából maguknak csinál jót, ide maximum nem települ át - az egyébként sem itt létező - cég. Macron viszont igazából senkinek se jó. Franciáknak egyáltalán nem, nekünk pedig abból a szempontból, hogy ideólogiai harcot fog kezdeményezni [amit Hillary tett volna], beveti majd a helyi Négy Mancs egyesületet, stb. Tehát gazdaságilag is és Ideologiailag is ellenség. Akárcsak Trump és Hillary esetén. Hillary azon kivül h. gazdasági szankciókat is benyomott volna, még ideológiai harcot is kezdeményezne. Trump a helyi piacot védi, azt erősíti, de nem szól bele a kis országok ügyeibe.
Csigorin
2017. április 28. 12:20
Macron egy gerontofil perverz allat, a ven kurvakra gerjed... 30askent van neki valami 50+os felesege...
zolizolizoltan
2017. április 27. 14:24
Hú! Ez aztán a nózi! Még talán Hargitain is túltesz, bár őt nehéz überelni.
aleb19
2017. április 27. 11:31
miert is utaljak a szoci miniszterkent munkasokat cseszteto torveny alkoto kurva fuggetlen Macront a melosok?? mert szoci miniszterkent munkasokat cseszteto torveny alkotott
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!