Szijjártó: A francia elnökválasztás eredménye nagy lehetőség Európának

2017. április 25. 09:00

A külgazdasági és külügyminiszter szerint a francia választópolgárok döntése egyértelmű: új európai politikai megközelítésekre van szükség az Európai Unió jövőjéről szóló vitákban.

2017. április 25. 09:00

A franciaországi elnökválasztás első fordulójának eredménye nagy lehetőséget jelent Európának, az új típusú megoldásokról szóló gondolkodás ugyanis most új lendületet kaphat – mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter hétfőn este telefonon az MTI-nek.

A tárcavezető nyilatkozatában kifejtette: a franciaországi elnökválasztás első fordulójának eredménye nagyon komoly tanulságokat hordoz Európa számára: világossá vált, hogy a franciák elutasítják az eddigi európai politikai megközelítéseket. A két nagy francia párt, amelyek eddig meghatározták Franciaország, Európa politikáját, a szavazatoknak mintegy egynegyedét kapták összesen. Ez világosan mutatja, hogy a francia polgárok is új megoldásokat keresnek Európa jövőjére nézve – vélekedett.

Szijjártó Péter úgy látja, a franciák világos döntést hoztak arról, hogy az a politikai irányvonal, amely a nehézségekhez vezetett Európában, nem jelentheti a megoldást a kontinenst érő kihívásokra. A francia választópolgárok döntése egyértelmű: új európai politikai megközelítésekre van szükség az Európai Unió jövőjéről szóló vitákban – magyarázta. A külügyminiszter szerint ez a választási eredmény, az a tény, hogy a franciák elutasították az eddigi európai politikai gondolkodást, nagy lehetőséget jelent Európa számára. Az új típusú megoldásokról szóló gondolkodás ugyanis most új lendületet kaphat – mutatott rá Szijjártó Péter.

(MTI)

Összesen 40 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2017. április 25. 17:41
Szijjártó: A francia elnökválasztás eredménye nagy lehetőség Európának Akitlosz: Amit a magyar elnökválasztásról sajnos nem lehet elmondani.
Ipper Péter
2017. április 25. 13:45
Milyen eredmény, picsafejű? Két hét múlva elsz eredmény te fideszbirka.
V.A.Lucky
2017. április 25. 11:51
FutsalPeti felkopott es alaallt :) "Petikem" :) ami Franciaorszagban tortent az azt mutatja mekkora hulyek vagytok, hiaba hazudsz most mast! Persze a hivek szokas szerint eszik amit felbufogtel, bar tegnap meg mast hazudoztal, es azt is zabaltak 2pofara :)
Marco
2017. április 25. 11:01
Érthetetlen vélemény. Macron akit a többi pártok is támogatnak migránsbarát politikus, Brüsszel kedvence. Le Pen győzelmét közösen megakadályozzák. Európa tovább zuhan a lejtőn lefelé, ahogy Sorosék eltervezték.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!