Így ünnepelték május elsejét a világ négy pontján

2017. május 02. 08:34

New Yorkban Trump ellen tüntettek, Berlinben kisebb, Párizsban nagyobb balhé volt a május elsejei demonstrációkon.

2017. május 02. 08:34

Több ezres tömeg vonult az utcára New Yorkban május elsején, de a hagyományos szólamok mellett most inkább a Trump-kormány bírálatáról szólt a munka ünnepe.

Kuba fővárosában, Havannában egy magányos tüntető zavarta meg a kormánypárti felvonulást, amikor is amerikai zászlót lengetve kirohant a tömegből, és a menet élén futott, de a rendőrök végül lefogták.

Berlinben radikálisok kisebb csoportja összecsapott a rendőrökkel, de néhány incidenstől eltekintve a német fővárosban békés volt az ünnep.

Párizsban az elnökválasztásról szóltak a demonstrációk, és az elnökjelöltekkel szembeni tiltakozó megmozdulásokká váltak. A Nemzeti Front-ellenes felvonulást többször félbe is kellett szakítani, mert a Bastille tér közelében mintegy 150 feketébe öltözött, kapucnit, maszkot viselő tüntető a felvonulók közé keveredett, és a hátizsákjaikból köveket és Molotov-koktélokat kezdett dobálni a rendőrökre, akik könnygázzal válaszoltak. Több rendőr meg is sérült – számolt be az Euronews.

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
krakken96
2017. május 02. 11:35
a polarizálódás.mind anyagi,politikai,etnikai értelemben társadalmak vesztét szokta okozni(ebben a sorrendben).mindebben persze van rosszakarat vagyis az olcsó munkaerő igénye hiszen a robotjaink az 50es évek filmjeinek szintjén vannak.de a hülyeség is elég nagy szerepet tölt benne,a politikai döntéshozók sem feltétlenül racionálisak(Duterte,Trump,Kim Jong un,Merkel,Maduro,afrikai elnökök)
C.Dömötör
2017. május 02. 09:38
Ilyen az ünnep a 21. században. A berlini események szóra sem érdemesek, az már folklór, hagyomány, örülnek a kicsik, és a nagyok, a sok-sok égő autónak. Párizsban nagyobb ,,balhé" volt, több rendőr megsérült, egy pedig súlyos égési sérüléseket szenvedett az arcán. De lassan már normalitás lesz az abnormálisból. Én ma tudtam meg például., hogy a félelem rendszerében élünk. Itt az ideje rettegni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!