Merkel annak örülne, ha Macron nyerné a francia elnökválasztást

2017. május 03. 10:56

A német kancellár egy interjúban beszélt arról, hogy bár a franciák döntése, hogy kit választanak, és ebbe ő nem szól bele, de maga annak örülne, ha a centrista jelölt Emmanuel Macron nyerné a francia elnökválasztást, mert ő az, aki Európa-párti politikát képvisel.

2017. május 03. 10:56

A francia elnökválasztás független centrista jelöltje, Emmanuel Macron mellett foglalt állást Angela Merkel, a német kancellár egy szerdai lapinterjúban: elmondta, örülne, ha az EU-párti jelölt győzne a választás második, vasárnapi fordulójában. A Kölner Stadt-Anzeiger című lapban közölt interjúban Angela Merkel kiemelte, hogy a franciaországi elnökválasztás döntő jelentőségű az Európai Unió stabilitása és jövője szempontjából. „Természetesen a francia választók döntéséről van szó, amibe nem szólók bele, de elmondom, hogy örülnék, ha Emmanuel Macron győzne, mert következetesen Európa-párti politikát képvisel” – tette hozzá.

Mint mondta, Macron nem ismeretlen számára, már akkor megismerte, amikor az elnökjelölt még a szocialista kormány gazdasági minisztere volt. Sikere „pozitív jelzés volna a politikai közép számára, amelynek erejét itt, Németországban is meg akarjuk őrizni” – emelte ki a kancellár. Emmanuel Macron magától értetődő módon elsősorban hazája érdekeit tartja szem előtt, de egyben „elkötelezett Európa-párti” politikus, és „nagyon Európa-párti választási kampánya a jó német-francia kapcsolatok szempontjából is pozitív jelzés” – mondta Angela Merkel.

Emmanuel Macron a második fordulóban a Nemzeti Front vezetőjével, Marine Le Pennel verseng az államfői tisztségért.

(MTI)

Összesen 52 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Csigorin
2017. május 04. 11:47
En nem szolok bele - es beleszol. Nem mondom amugy kurvara meglepodtem...
flesh ripper
2017. május 03. 20:04
Na, ki is ez a Merkel? Ki tudja a választ?
Akitlosz
2017. május 03. 18:11
De meglepő, hogy a nemzetellenes "európapártiak" így egyetértenek!
zakar zoltán béla
2017. május 03. 14:04
Stasi manimamy-alja!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!