Egy leszbikus nő és egy meleg férfi vetélkednek a UKIP vezetéséért

2017. június 15. 11:42

A brit EU- és bevándorlás-ellenes UKIP párt vezetéséért egy iszlám-kritikus leszbikus nő és egy melegházasságot ellenző meleg férfi vetélkednek. A hasonló nézeteket képviselő német AfD pártjának listavezetője is egy leszbikus nő.

2017. június 15. 11:42

Új vezetőt keres magának a korábban Nigel Farage, majd Paul Nutall által vezetett, EU- és bevándorlásellenes UKIP párt Nagy-Britanniában. Miután a hosszú évekig az EU-ból való kiválást szorgalmazó UKIP fő célja a Brexit-népszavazás eredményével gyakorlatilag teljesült, a szavazók elpártoltak tőlük. 

A UKIP a minapi előrehozott brit parlamenti választáson mindössze 1,8 százaléknyi szavazatot szerzett, miközben a 2015-ös választáson még több mint 12 százalékos eredményt értek el (igaz, ekkor is csak egyetlen körzetben tudtak nyerni). A UKIP-nak most már nem lesz képviselője a londoni parlamentben.

A párt vezetéséért most Anne Marie Waters leszbikus aktivista és a szintén meleg David Coburn skót politikus verseng. 

Waters a Németországból indult, iszlám- és bevándorlásellenes Pegida mozgalom egyik brit vezetője volt korábban, valamint felszólalt a „Melegek a saría ellen” nevű mozgalom tüntetésén. Waters szerint a muszlimok körében ijesztő mértékű a melegellenes érzület, és ő fel akar szólalni ez ellen, a melegek és mindenki más szabadsága érdekében.

A skót David Coburn a UKIP európai parlamenti képviselője. Korábban azt mondta, a UKIP vezetése olyan kihívás, mintha „macskákat próbálgatnának nyájként terelni”, de mégis elindul a pártvezetésért. Elmondása szerint szeretné megmenteni a UKIP-ot a „dilettánsoktól és együgyű őrültektől”. Coburn nyíltan vállalja melegségét, bár nem ért egyet a melegházassággal, szerinte az élettársi jogok elegendőek a melegek számára.

A UKIP-hoz hasonló EU-kritikus és bevándorlásellenes nézeteket valló német AfD párt nemrég egy leszbikus politikusnőt, Alice Weidelt választotta listavezetőnek Alexander Gauland pártvezető mellé.

Összesen 132 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
doxi
2017. június 18. 10:38
Lassan oda jutunk, hogy a normál férfi nő kapcsolathoz egy aberrált leszbikus és egy aberrált homoszexuális szükségeltetik
szamossy dezső
2017. június 15. 23:36
Vetélkednek, vetélkednek, de azért meleg hangú levelekben üdvözlik egymást. Egyébként most ez az új trend. Rendszerkritikus vezető csak olyan lehet, akire konzervatív nehezebben szavaz.
Morgen
2017. június 15. 21:21
Micsoda fazonok! Most már nagyon gyanús a ballib, meg bal-lik! Ha Soros őket támogatja, akkor náluk sem lehet hetero a jelölt? Most őszintén: Kinek tetszik ez a férfi meg ez a nő? Az micsoda a gender szerint, ha egy leszbikus férfi és egy meleg férfi bútorozik össze?
atila68
2017. június 15. 20:12
#ittavége Európa megérett a pusztulásra. A hatvanas-hetvenes évek volt a fénykor, azóta lejtő.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!