Kuba visszautasította Trump „ellenséges retorikáját”

2017. június 17. 12:07

Kubának nem tetszik Donald Trump amerikai elnök pénteken, a floridai Miamiben tartott beszéde, amiben szabad választásokra szólította fel a szigetországot, de kész a párbeszédre továbbra is, és szeretné folytatni az együttműködést az Egyesült Államokkal.

2017. június 17. 12:07

A kubai kormány visszautasította az amerikai elnök „ellenséges retorikáját”, de közölte, hogy kész a „tiszteletteljes párbeszédre” az Egyesült Államokkal a kölcsönös érdekek alapján – írja az MTI.

„Az ellenséges kijelentésekkel megtűzdelt beszéd a nyílt konfrontáció korszakát idézte fel... A blokádot szigorító intézkedések azonban nem fogják elérni a céljukat és nem fogják meggyengíteni a forradalmat... Trump megint rossz tanácsokat kapott, és olyan döntéseket hozott, amelyek egy szélsőséges emigráns kubai kisebbség érdekeit szolgálják” – olvasható a nyilatkozatban.

Kuba ugyanakkor leszögezi: folytatni akarja a tárgyalásokat az Egyesült Államokkal számos területen. „Az eltelt két év megmutatta, hogy a két ország képes együttműködni és egymás mellett létezni civilizált módon” – üzente Havanna.

(MTI)

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
czsolt5
2017. június 17. 22:09
A kommunizmus konzerválja a nyomort azon a szinten, melyen bevezették azt. Minden ember szabadnak születik, és joga van a képességei kibontakoztatásához, a munkája gyümölcséhez, magántulajdonához. Aki ezt elveszi az embertől, az nem ember, hanem egy kommunista féreg, aki csak erőszakos tolvajlással tud érvényesülni.
Ultima Ratio
2017. június 17. 12:32
Na, jöhetnek a magyar "jobboldaliak" megvédeni a kubai kommunistákat :D Tunyacsápot várják a bejáratnál.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!