Embert küldenének a japánok a Holdra

2017. július 03. 15:27

A Japán Űrügynökség a NASA emberes Mars-missziójának segítéséért cserébe használná az amerikaiak műholdját, hogy asztronautái leszállhassanak a Föld kísérőjére. 1972 óta nem járt ember a Holdon.

2017. július 03. 15:27

2030-ra embert akar juttatni Japán a Hold felszínére – írta az Origo. A nagyszabású tervet a Japán Űrügynökség (JAXA) jelentette be. A távol-keleti ország űrhajósai sosem jártak a Nemzetközi Űrállomáson túl. 

A japánok a NASA új űrállomásának építésébe segítenének be, cserébe az állomást bázisként akarják használni, hogy az asztronauták onnan kiindulva jussanak el a Holdra. A NASA 2025-ben esedékes projektje egy Hold körüli pályán keringő űrállomás megépítését fogja megcélozni. Az objektum a Mars-küldetés része lesz, az asztonauták „alaptáboraként” fog funkcionálni a vörös bolygóra való utazás előtt. 

A japánok ezen tervükkel nagy erővel szállnak be az űrversenybe, melyben India és Kína is egyre előrébb jár. A JAXA a jövő évben mutatná be a holdraszállás részletesebb tervét.

Összesen 22 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Peter8811
2017. július 05. 06:58
Bokros Lalyost küldenék fel, attól kezdve csak fél Hold lenne.
kozmosz
2017. július 03. 23:10
Csalódnék a japánokban, ha az egész utat nem követnék le folyamatos videóval. Már csak azért is, hogy a szkeptikus ostobáknak befogják a pofájukat.
Tehetős Totó
2017. július 03. 22:38
Holdra száll a szamuráj, merthogy szállni rá muszáj! Ne kövess el szeppukut: szkafandered szétpukkad! Nem tudta ezt Kicsimoré, s így maradt a kincse csóré!
realista
2017. július 03. 17:26
Az enyhén szólva is gyanús, hogy 35 éve nem járt ember a Holdon. A technika azóta oly rohamosan fejlődött, hogy minimum egy Holdbázisnak kellene működnie az űrállomás helyett. Ma egy okostelefon sokkal többet tud - mind számítási sebességben, mint memóriakapacitásban - mint akkoriban egy szobányi méretű számítógép.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!