Amerikai beavatkozásra számít az orosz elnökválasztásban az orosz külügy

2017. augusztus 23. 18:04

Hozzászoktak az oroszok amerikai beavatkozáshoz, ha pedig erre nem számítanának „abszolút naivak lennének”, egy úgy tűnne, „egy másik bolygóról érkeztek” – mondta Szergej Rjabkov orosz külügyminiszter-helyettes.

2017. augusztus 23. 18:04

Moszkvának nincs kétsége afelől, hogy az Egyesült Államok be fog avatkozni a jövő évi oroszországi elnökválasztásba – jelentette ki Szergej Rjabkov orosz külügyminiszter-helyettes kínai és japán sajtóorgánumoknak adott, a TASZSZ orosz hírügynökség által szerdán ismertetett nyilatkozatában.

Az oroszok a földön járnak

„Hozzászoktunk az amerikai beavatkozáshoz. Együtt élünk vele, csakúgy mint azzal, hogy az amerikai titkosszolgálatok lehallgatják a telefonbeszélgetéseket. Ha nem ebből indulnánk ki, az azt jelentené, hogy abszolút naivak vagyunk, egy másik bolygóról érkeztünk, és nem tudjuk, hogy mi miről szól” – mondta.

Az Egyesült Államokban az elnökválasztásokba történt állítólagos orosz beavatkozás ügyében folytatott nyomozással kapcsolatban megismételte a moszkvai álláspontot, miszerint semmilyen bizonyíték sem támasztja alá az orosz hackerekkel kapcsolatos vádakat.

 „Komoly csapást” jelentenek a szankciók

A kétoldalú viszony kilátásairól szólva Rjabkov kijelentette: „továbbra is úgy gondoljuk, hogy Donald Trump kormányzatának megjelenésével van lehetőség orosz-amerikai kapcsolatok bizonyos fokú javítására”. Ugyanakkor megjegyezte, hogy az Egyesült Államokban egy sok tekintetben példa nélkül álló szankciós törvényt fogadtak el, amely számos tekintetben

„megkötötte a végrehajtó hatalom kezét”, és „megfosztotta a manőverezés lehetőségétől”.

Mint mondta, az a tény, hogy a végrehajtó hatalomnak a kongresszus jóváhagyása nélkül nincs lehetősége a büntetőintézkedések eltörlésére, „komoly csapás” a kétoldalú kapcsolatok fundamentumára.

A miniszterhelyettes kijelentette, hogy Moszkva nem kívánja „nulla végösszegű játékká” változtatni a Washingtonhoz fűződő viszonyát, mert tisztában van vele, hogy ezzel számos esetben magának ártana, illetve a regionális vagy globális biztonságnak okozna kárt. Mint mondta, az Oroszország ellen bevezetett, „törvénytelen” amerikai szankciók mintegy 400 orosz szervezetet és 200 orosz állampolgárt vettek célba, amivel szemben eltörpülnek az orosz válaszlépések.

Szó sincs hidegháborúról

A vezető diplomata elvetette azt az értékelést, hogy az Egyesült Államok és Oroszország a régi értelemben vett hidegháborúba keveredett volna egymással, annál az oknál fogva, hogy

már nem rendszerek és ideológiák állnak egymással szemben.

Sajnálkozását fejezte ki ugyanakkor amiatt, hogy szerinte az Egyesült Államok egyre erőteljesebben törekszik akaratának Moszkvával szembeni érvényesítésére, valamint arra, hogy egyebek között meg nem engedett fogások alkalmazásával” megváltoztassa Oroszország politikai irányvonalát.

(MTI)

Összesen 23 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Strassnoff Ignác
2017. augusztus 23. 23:36
Szarra se mennek a beavatkozással. Putyin alig elképzelhető szinten népszerű, ráadásul az amerikaiaknak fogalmuk sincs az orosz lélek rejtelmeiről, mint az Jelcin esetében fényesen kiderült.
VakzKommondor
2017. augusztus 23. 20:07
Orosz választások ;€))) Ez nagyon vicces Az Orbánnak meg 740 ezer a megtakarítása . Jól van nertarsak
egysegelem
2017. augusztus 23. 19:53
mivel Oroszorszagban nincs szabad elnokvalasztas, beavatkozni sem lehet, Putyin az orokos orosz elnok, halalaig, de lehet meg utana is
*ufó*
2017. augusztus 23. 18:45
Kölcsön kenyér visszajár, ha megdobnak kővel.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!