Oroszország lekapcsolta az amerikai rasszista weboldalat

2017. augusztus 17. 20:36

A szélsőséges The Daily Stormer “.ru” domainnévvel próbálkozott, miután az amerikait letiltották – Oroszország azonban hamar törölte.

2017. augusztus 17. 20:36

Oroszország lekapcsolta a The Daily Stormer című, fehér felsőbbrendűséget hirdető amerikai weboldalt, miután az „.ru” végződésű domainnévvel jelent meg az interneten – közölte csütörtökön az orosz tömegkommunikációs és távközlési hatóság (Roszkomnadzor). 

A náci Der Stürmer propagandalap mintájára elnevezett weboldal bírálatok kereszttüzébe került az Egyesült Államokban, miután támogatta a Virginia állambeli Chralottesville-ben megtartott rasszista megmozdulást. A Google a héten letiltotta a The Daily Stormer amerikai tartományregisztrációját.

Andrej Zsarov, a Roszkomnadzor vezetője a hatóság döntését azzal indokolta, hogy a weboldal a neonáci ideológiát népszerűsíti, valamint faji, nemzeti és egyéb típusú társadalmi viszályt szít. Hozzáfűzte, hogy Oroszország „rendkívül szigorú” szabályozással lép fel a szélsőségességnek a világhálón való megjelenése ellen. Az amerikai weboldal törlését csütörtöki sajtóértekezletén Marija Zaharova orosz külügyi szóvivő is megerősítette. Egyúttal hasonló fellépésre hívta fel a többi országot, ha Oroszország a területén szélsőséges tevékenységre uszító online kiadványok megszűntetését kéri tőlük.

(MTI)

Összesen 30 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
csi
2017. augusztus 18. 11:36
Túl sokan látogatták. Freedom of speech...
Csigorin
2017. augusztus 18. 09:02
Ez van, az oroszok az ismert tortenelmi okok miatt nem szeretik a nacikat.
Akitlosz
2017. augusztus 17. 22:19
"Andrej Zsarov, a Roszkomnadzor vezetője a hatóság döntését azzal indokolta, hogy a weboldal a neonáci ideológiát népszerűsíti, valamint faji, nemzeti és egyéb típusú társadalmi viszályt szít." Ezeket azok szitják, akik mesterségesen erőltetik, segítik és támogatják a népek, a fajták összekeveredését, aminek abszolút törvényszerűen társadalmi viszály a következménye.
Akitlosz
2017. augusztus 17. 22:17
A Google milyen jogon tiltogat? Nem állam, nem hatóság, csak egy magáncég, mégis istent játszik.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!