Már a fegyelem is rasszista?

2017. december 12. 13:57

A Purdue Egyetem professzora szerint az akadémiai szigor a fehér heteroszexuális férfi felsőbbrendűséget erősíti.

2017. december 12. 13:57

Donna Riley, a Purdue Egyetem professzora szerint a mérnöki képzésekben inkább a befogadó és holisztikus tudományos közösségek kialakítására kéne törekedni a tudományos rigorózusság erőltetése helyett – írja Campus Reform.

Riley legújabb cikkében arra figyelmeztet, hogy az akadémiai szigor kemény diszciplináris határokat tart fenn, amelyek elkülönült felsőbbrendű tudományos közösségek kialakulását eredményezik.

Ez a műfaji, tudományos precizitás a fehér férfi heteroszexualitást támogatja. A szigor történelmileg a keménységhez, merevséghez és azok nemi mellékjelentéséhez köthető.  

A tudományos szigorúság a kisebbségek és a nők kirekesztéséhez is vezethet – állítja a professzor.

 

Összesen 86 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
vizesnyolcas
2017. december 13. 09:58
A tudományos alaposság rasszista trükk. Az algebra és a geometria is, mert a fehér kiváltságokat konzerválják. - Azokban a tudományágakban, amelyekben a tudományos teljesítmény mérésére nem létezik objektív mérce, hanem az döntő mértében szubjektív megítélés tárgya, súlyosan elmebetegek is megszerezhetik a legmagasabb tudományos fokozatot. Mivel ők nem lehetnek igazi mérnökök, belőlük lesznek a társadalommérnökök, akik megmondják, hogy te mit gondolhatsz, és mit nem gondolhatsz. Azok a tudományok, amelyekben ők labdába nem rúghatnának, természetesen a támadásaik célpontjaivá válnak. - Ezek sokkal veszélyesebbek, mint az öngyilkos terroristák, azok ugyanis önmagukat is irtják, ezek viszont csak mértéktelenül szaporodnak, mint a bacilusok.
luzitanxaver
2017. december 12. 21:59
Amikor egy ilyet olvasok, mindig újranézem ezt: https://www.youtube.com/watch?v=xfO1veFs6Ho
luisbathhelena
2017. december 12. 21:08
"a mérnöki képzésekben " Hát remélem nem ilyen faszfej tervezi a házamat, hanem olyan akinél poroszosan beleverték a fejébe a statikát és nem arra hagyatkozunk hogy majd 10 év múlva kiderül, bírja-e a ház....
Petykabá
2017. december 12. 20:48
az, hogy a fegyelem rasszista, egy inherensen rasszista vélemény, ugyanis azt implikálja, hogy a nem fehérek nem tudnak fegyelmezetten viselkedni. ezt nem viccnek szánom, hanem véresen komolyan gondolom.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!