Betonfalnak ment az önvezető autó

2018. március 31. 23:01

Újabb halott egy önvezető autó tévedése miatt: nekiment a kocsi egy sztráda betonfalának.

2018. március 31. 23:01

Néhány napja nekiment egy Tesla Model X egy beton sávelválasztónak a kaliforniai Mountain View-nál egy autópályán. A 38 éves sofőr meghalt, az autó kigyulladt.

A Tesla most közölte, hogy a kocsi önvezető módban volt. A sofőr alig pár másodperccel a baleset előtt aktiválta az önvezetést.

A cég nem tért ki arra, hogy az autó észlelte-e a sávelválasztót. Az bizonyos, hogy a sofőr keze nem volt a kormányon. A cég szerint korábban az autó többször is figyelmeztette a sofőrt, akinek volt ideje észlelnie az útakadályt.

Összesen 110 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2018. április 01. 18:41
Tipikus tucatbaleset. Elaludt a sofőr. Ezt miért akarják az autóra kenni?
zakar zoltán béla
2018. április 01. 12:56
Isten nem ver bottal! A halottak nyugodjanak békében, de van egy határ!!! Aki nem hiszi, az pedzegesse, de utána maradjon csendben! Mint Darwin, mikor 150 évesen rájött az igazságra a teknőc hátán az éden kapujában!!!!!!!!!
tuttle005
2018. április 01. 11:22
"A Tesla most közölte, hogy a kocsi önvezető módban volt. A sofőr alig pár másodperccel a baleset előtt aktiválta az önvezetést." Azért ez nem egy szokványos, való életben előforduló szcenárió. Általában már az elindulásnál, vagy legalábbis az autópályára való felhajtásnál aktiválják az önvezetést. Lehet, hogy a hirtelen üzemmód váltás játszott közre. Az előző, biciklielütős baleset nekem nagyobb műszaki hibának tűnik első ránézésre.
kolaci
2018. április 01. 09:10
Kép aláírás: "Újabb halott egy önvezető autó tévedése miatt:" Egy tárgy tud tévedni?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!