Daily Beast: Orosz hírszerző volt Guccifer 2.0

2018. március 23. 09:08

Az amerikai Demokrata Párt adatait és kommunikációját meghackelő és nyilvánosságra hozó hacker, Guccifer 2.0 a Daily Beast szerint orosz hírszerző volt.

2018. március 23. 09:08

A Daily Beast arról ír: Guccifer 2.0, a DC Leaks ügyben az amerikai Demokrata Párt e-mail rendszerét feltörő és tartalmait nyilvánosságra hozó hacker az orosz katonai titkosszolgálat (GRU) embere volt.

„Guccifer 2.0”-t 2016. június 15-én hozták létre, hogy hét hónapon keresztül a Demokrata Párthoz kötődő dokumentumokat közöljön a nyilvánossággal. Először független román hackerként azonosította magát, de egyre több kétely merült fel ezzel kapcsolatban.

A Daily Beast szerint Guccifer 2.0 egy alkalommal elfelejtette aktiválni a VPN kliensét, így láthatóvá vált, hogy egy moszkvai IP-címről jelentkezett be egy amerikai közösségi médiaoldalra. 

Az amerikai nyomozók ez alapján beazonosították, hogy az illető a GRU orosz katonai hírszerzés embere, aki az intézmény Grizodubojov utcai székhelyéről dolgozik. 

Az ügy fontos eleme lehet a most is zajló, a 2016-os amerikai elnökválasztásba való orosz beavatkozás gyanúját, valamint Donald Trump és környezetének orosz kapcsolatait vizsgáló amerikai nyomozásoknak.

Összesen 17 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
antioxi
2018. március 23. 15:23
Az orosz hírszerzés mindig a legjobb volt, nem hihető, hogy ilyen gyermeteg hibát vétsenek. Sokak érdeke, hogy a Trump-Putyint találkozót megfúrják. Leginkább az amerikai katonai lobby érdeke.
malakka
2018. március 23. 11:17
Nem értem mi a problémátok. Beazonosították, nem? Akkor az úgy is van. Elvégre a WTC pár tízezer ezer tonnányi romjai között is megtalálták a csúnya bácsik útlevelét, ami elfelejtett elégni az acélt is megolvasztó tűzben.
zuriktodor
2018. március 23. 09:55
sosem dolgoznak a hivatalos fizikai hálózaton, kizárólag másik országban és publikus, polgári használatú hálózatról (pl: szálloda, vállalati hálózat stb.). kamu az egész.
cutcopy
2018. március 23. 09:28
"aki az intézmény Grizodubojov utcai székhelyéről dolgozik" Amatőr hackerek sem követhetik el azt a hibát hogy otthonról dolgoznak nem hogy a hivatásosak, ez így túl szájbarágós sztori lenne akárcsak az orosz idegméreg..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!