Ukrajna leállította Oroszországgal közös gazdasági programját

2018. március 21. 13:13

Az ukrán kormány leállította az Oroszországgal kötött gazdasági együttműködési programot – közölte Volodimir Hrojszman miniszterelnök szerdán Kijevben.

2018. március 21. 13:13

Az ukrán kormány leállította az Oroszországgal kötött, 2011-2020 közötti időszakra vonatkozó gazdasági együttműködési programot – jelentette be Volodimir Hrojszman miniszterelnök szerdán a kabinet kijevi ülésén. A kormányfő egyben utasította a külügyminisztert, hogy erről hivatalosan értesítse az orosz kormányt.

A dokumentumot 2011. június 7-én írta alá orosz részről az akkor miniszterelnöki tisztet betöltő Vlagyimir Putyin jelenlegi államfő, ukrán részről pedig Mikola Azarov kormányfő.

A megállapodást még az európai integrációt és hatalomváltást követelő Majdan-tüntetések nyomán 2014-ben leváltott Viktor Janukovics Moszkva-barát volt elnök hivatali idejében kötötték – emlékeztetett az Ukrajinszka Pravda hírportál.

(MTI)

Összesen 33 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Tatulus
2018. március 21. 23:52
Sajna, lehet, hogy az oroszok elzárják a gázvezetéket, ami Ukrajnán keresztül jön felénk, nehogy megcsapolják. Nem tudom, van-e alternatív vezeték, ami kikerüli Ukrajnát - korábban szó volt róla, de nem vagyok gázszakértő! A németeknek persze van saját.
balbako_
2018. március 21. 16:00
Putyin azonnal lemond, mert nem tudja a választóinak megmagyarázni a világhírű ukrán termékek hiányát!
Bell & Sebastian
2018. március 21. 15:19
Van ilyen, a Kilencéves Terv hét év alatt teljesült. Eladták nekik a krími tatárok az utolsó kecskebőr subát is.
gonterl
2018. március 21. 14:43
Az EU már alig várja, hogy hozzájusson az ukrán termékekhez. Ezután megveheti mindazt, amit eddig az oroszok elhappoltak előle.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!