Több mint százezer Teslát hívnak vissza

2018. április 02. 11:17

Ez a cég eddigi legnagyobb visszahívása.

2018. április 02. 11:17

Történetének eddigi legnagyobb visszahívását rendelte el az elektromos autók fejlesztésében élen járó Tesla – írja a HVG. A cég eszerint mintegy 123 ezer Tesla Model S-t hív vissza a szervizekbe – az indoklás szerint nem az elektromos technológiával, vagy az akkumulátorral, hanem „egy sokkal kisebb alkatrésszel” akadt gond.

A cég szerint a meghibásodás a szervokormány csavarjait érintheti, melyek hidegebb éghajlaton korrodálódhatnak. 

A visszahívás a 2016 áprilisa előtt készült Model S-eket érinti, ugyanakkor az inkább minőségi, mintsem balesetveszélyes – a hiba fellépése esetén a kormányzás bár nehezebb lesz, irányíthatatlan nem lesz a jármű.

A Tesla az elmúlt napokban nem először hívja fel magára a figyelmet: a múlt héten egy Tesla Model X önvezető üzemmódban egy beton sávelválasztónak hajtott Kaliforniában, halálos balesetet okozva.

Összesen 27 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
atila68
2018. április 03. 07:35
Nagyjából hasonló módon gondolkodunk a gépjárműgyártó konszernekről. A dízelmotort ipari felhasználásra, a turbó meg pályaversenyekre való.
Autofocus
2018. április 02. 20:45
Divat a sok benzines és dízel bontószökevényből fikázni a Teslát, de aki egyszer belekóstolt az elektromos autózásba, az soha nem fogja visszasírni az akadozó váltókat, az olajcseréket, a kettőstömegű lendkerekek, kuplungszerkezet, kipufogórendszer, katalizátor, részecskeszűrő, adagoló, motorvezérlés, EGR szelep cserét, bekokszolt szívósor tisztítást. A cikkben említett hiba akkor is bagatell, ha visszahívás keretében hárítják el, ennél sokkal durvábbak miatt hív vissza az autóipar havomta autótízezreket... A realitás az, hogy a problémamentes autózás, a kényelem és a megbízgatóság az elektromos autózás mellett szól akkor is ha az én ereimben is benzin folyik vér helyett, és rá tudok izgulni egy v8 bugyborékolásra vagy egy tiltásig forgatott szívó sor 6 üvöltésére.
Tiszafa
2018. április 02. 18:45
"... a hiba fellépése esetén a kormányzás bár nehezebb lesz..." Így legalább nem fogják ellopni a muszlimok, mert ezzel a kormányhibával nehéz követni az elugráló embereket...
Illieral
2018. április 02. 18:33
Megnézed bármelyik autómárkát, mindegyiknek van egy rahedli visszahívása. MEg vannak olyan típushibák, amit el sem ismernek. Pl. volkswagen tsi-k. Szóval a Tesla se nem jobb se nem rosszabb, igazából a hagyományos autógyártóknak fáj a Tesla jelenléte nem is kicsit.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!