Beszünteti tevékenységét a Cambridge Analytica

2018. május 02. 21:18

A céget azzal vádolják, hogy politikai megrendeléseket teljesítve közösségi portálok felhasználóinak adataival élt vissza.

2018. május 02. 21:18

Beszünteti működését a Cambridge Analytica londoni székhelyű brit-amerikai politikai elemző és tanácsadó cég, amelyet az a vád ért, hogy politikai megrendeléseket teljesítve közösségi portálok felhasználóinak adataival élt vissza. A vállalat maga jelentette be szerda este Londonban, hogy teljesen felhagy minden tevékenységével.

Az elmúlt hetekben megjelent brit és amerikai sajtójelentések szerint a Cambridge Analytica csaknem 90 millió Facebook-felhasználó adatainak feldolgozásával igyekezett képet alkotni a célba vett amerikai választók politikai beállítottságáról, és ennek alapján a 2016-os amerikai elnökválasztási kampányban személyre szabott üzenetekkel próbálta befolyásolni őket, tudtuk nélkül.

Egyes brit sajtóbeszámolók szerint a cég ugyanígy megpróbálta befolyásolni a brit EU-tagságról szintén 2016-ban tartott, a kilépést pártolók szűk győzelmével végződött népszavazást is.

(MTI)

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
crydog
2018. május 03. 12:53
Lószart Mama! A rohadék cukiberg pontosan tudta mi folyik a Faszbúkon. Csak ugye neki szállítani kellett az adatokat. Most elvitetik a balhét ezzel a nyomorult Analyticával. Az egész rohadt faszbúk egy politikai megrendelésre készült adathalász szarzsák.
Vakfolt
2018. május 03. 10:29
Namost a faszbúkozók eleve nem reprezentatív halmaza a szavazóknak, a cenzúra miatt pedig megállapíthatatlan, hogy mi a valós vélemény, a részhalmazból önkényesen kikanyarintani egy halmazt végképp félresiklott ügy. Ez a módszer szar. Így csak átbasszátok magatokat újra.
formaegy
2018. május 03. 09:38
"Cambridge Analytica londoni székhelyű brit-amerikai politikai elemző és tanácsadó cég..." Lassan csak kiderül, hogy a "mérgezést" is az angolok követték el. Bár ezt már mindenki tudja. Ugye, ugye mindig az derül ki, hogy az aljasságok mögött az angolok, és az amerikaiak állnak. De nekik habzik legjobban a szájuk ha valakit vádolni kell.....
NeMá
2018. május 03. 04:23
És az adatokat amit szerzett törölte, vagy alakul a cégből 100 kisebb ami kelengyeként viszi magával?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!