Tajani: Az Európai Uniónak hosszú távon saját hadseregre van szüksége

2018. május 03. 22:12

A védelmi téren történő fokozott együttműködéssel az unió pénzt takaríthatna meg, a globális szintéren pedig aktívabban és erősebben léphetne fel – véli Tajani.

2018. május 03. 22:12

Az Európai Uniónak hosszú távon saját hadseregre van szüksége – jelentette ki Antonio Tajani, az Európai Parlament elnöke a Der Spiegel című német lapnak adott interjúban, amelyből csütörtökön közöltek részleteket hírügynökségek.

Mint mondta, jelenleg az uniónak 28 hadserege van, „amelyek többé-kevésbé mind ugyanazt csinálják”. A védelmi téren történő fokozott együttműködéssel az unió pénzt takaríthatna meg, a globális szintéren pedig aktívabban és erősebben léphetne fel. Az Európai Parlament elnöke azzal is érvelt, hogy közös uniós külpolitika nem lehetséges közös védelmi stratégia nélkül. Tajani hangsúlyozta: mindennek az EU következő költségvetésében is tükröződnie kell.

Az Európai Bizottság (EB) szerdán 1279,4 milliárd euró kötelezettségvállalást tartalmazó hosszú távú költségvetést javasolt a 2021-2027-es időszakra. Az EB a kiadásokkal összefüggésben részben a határvédelem, a bevándorlás, a belső biztonság, illetve a kutatás-fejlesztés terén jelentkező megnövekedett feladatokra hivatkozott.

(MTI)

Összesen 24 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Nicolas
2018. május 06. 00:26
A nővéreim árat fizetnek az interneten 128 és 217 euró között óránként. 3 hónapig dolgozik, de a múlt hónapban 28497 eurót ért el, és csak pár óra van az interneten. ez az oldal ... >>>>>>>>>>>> https://goo.gl/yWNPyY
nyugalom
2018. május 04. 13:48
Milyen lassan ébrednek fel! Néhány év kellett ahhoz is, hogy Merkel megismételje Orbán szavait: meg kell védeni a határokat!
gonterl
2018. május 04. 11:45
Hosszútávon talán lehetséges, de ha a szuverenitás pártiak megerősödnek, akkor hosszútávon is csak ábránd marad az EU hadserege. Látni kell, hogy a szuverén államok csak csúzlit tudnak szembeállítani a modern fegyverekkel. Fegyver ügyben nem csak a minőség, hanem a mennyiség is fontos.
istvánkeve
2018. május 04. 11:35
No, arra befizetnék hogy Macron a francia atomhaderöt egy EU-hadügyminisztérium alá rendelné! Tessék kérem találgatni: otthagyta az értelem a brüsseli funkcionáriusokat, vagy ezek a Trump-tól tanult pókerjáték blöffjeit gyakorolják ???
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!