Belga kormányfő: Az emberi méltóság nem lehet akadálya az uniós határvédelemnek

2018. június 28. 16:39

Az emberi méltóság és a mozgásszabadság uniós alapértékei nem akadályozhatják meg az EU-t abban, hogy jobban, hatékonyabban védje a határait – jelentette ki a belga miniszterelnök az uniós vezetők csütörtöki brüsszeli csúcstalálkozója előtt.

2018. június 28. 16:39

Az Európai Unió külső határvédelmének megerősítésével a tagállamok közötti szolidaritásról szóló vita is egyszerűbb lesz – közölte a belga miniszterelnök az uniós vezetők csütörtöki brüsszeli csúcstalálkozója előtt.

Charles Michel azon véleményének adott hangot, hogy az emberi méltóság és a mozgásszabadság uniós alapértékei nem akadályozhatják meg az EU-t abban, hogy jobban, hatékonyabban védje a határait. A kormányfő ezzel kapcsolatosan támogatásáról biztosította a Földközi-tengerből kimentett bevándorlók elhelyezésére és menedékkérelmük elbírálására Európán kívül létrehozandó úgynevezett partraszállási központok létrehozását. Holland kollégája, Mark Rutte elsősorban az Egyesült Királyság uniós kiválásáról beszélt, és kiemelte, hogy egyre fogytán az idő.

(MTI)

Összesen 16 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
péterx
2018. június 28. 18:46
Szégyenlős beismerés...
packó_
2018. június 28. 18:29
Ma nyer Orbán.
balbako_
2018. június 28. 18:15
Mióta sérti az emberi méltóságot, hogy engedély és papírok nélkül nem lehet átcsörtetni Európán?
mo ching
2018. június 28. 17:59
Ennek a köpönyegforgató opportunistának az apja üvöltözött Gál Kingával az EP-ben. Nem sokkal később meg ez a díszpéldány fenyegette hazánkat bevándorlás ügyben. Most már helyezkedik, mert látja, hogy buknak a migrisimogatók. Sargentini is a zsíros állás reményében hazudozik gátlástalanul, mert tudja, hogy jövőre repül, ez a félsüket kopasz is a karrierjét nézi csak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!