Merkel: Az USÁ-val való viszony kulcsfontosságú Németország számára

2018. július 20. 13:26

Kulcsfontosságú Németország számára az USÁ-hoz fűződő kapcsolat – jelentette ki Angela Merkel német kancellár.

2018. július 20. 13:26

Az Egyesült Államokhoz fűződő transzatlanti kapcsolat kulcsfontosságú Németország számára – hangoztatta Angela Merkel német kancellár pénteki berlini sajtótájékoztatóján.

A német kormányfő az acél- és alumíniumtermékekre már kivetett, valamint az európai autókra kilátásba helyezett amerikai vámokról azt mondta: az intézkedések sok ember jólétét veszélyeztetik szerte a világban. Említést tett arról is, hogy a BMW német autógyártó vállalat legnagyobb gyára nem Európában, hanem a dél-karolinai Spartanburgben található, az Egyesült Államokban.

Nevezzük nevén a dolgokat: mi nem akarjuk ezeket a vámokat” – szögezte le a német kancellár.

Merkel egyúttal megerősítette: kitart tavalyi megállapítása mellett, hogy Európa nem hagyatkozhat arra, hogy az Egyesült Államok rendet teremt a világban, és a környező térségekben a saját kezébe kell vennie a dolgok irányítását.

(MTI)

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
luzitanxaver
2018. július 20. 13:56
És milyen ez a viszony? Hűbéri? Gyarmati? Alá-fölérendeltségi?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!