Nem kell tartanunk új hidegháborútól az amerikai véleményvezér szerint

2018. július 17. 19:33

Pat Buchanan amerikai közíró szerint Trump külpolitikája fordulatot jelent a korábbi, uralkodó washingtoni agendához képest. A konzervatív véleményformáló szerint zavartalan lehet az amerikai-orosz közeledés a jövőben.

2018. július 17. 19:33

Az amerikai külpolitika történelmi irányváltását jelzi a helsinki orosz-amerikai csúcstalálkozó, ahogy azt keddi, több konzervatív újságban megjelent kommentárjában Pat Buchanan konzervatív közíró hangsúlyozta, aki a többi között Richard Nixon, majd Ronald Reagan egykori elnökök közeli munkatársa volt a Fehér Házban.

Buchanan szerint Donald Trump amerikai elnök a Vlagyimir Putyin orosz államfővel tartott csúcstalálkozóján (és korábban, a brüsszeli NATO-csúcsértekezleten) elhangzott kijelentéseivel olyan „történelmi irányváltást" jelzett, amely meghatározhatja nemcsak saját elnöksége sorsát, hanem az Egyesült Államok jövőjét is. 

Trump visszautasította a második világháború vége óta az amerikai külpolitikát uraló alapvető elveket" – állapította meg Buchanan, utalva arra, hogy az amerikai-orosz viszony megromlásáért Donald Trump nem egyértelműen Vlagyimir Putyint tette felelőssé. A szerző szerint az amerikai elnök ebben a kérdésben elutasította a neokonzervatívok és a velük szövetséges intervencionista (beavatkozáspárti) liberálisok agendáját és a szerinte háborút pártoló washingtoni agytröztökét is. 

Pat Buchanan Donald Trump brüsszeli, nagy-britanniai és helsinki tárgyalásaiban „egyértelmű, következetes és meglepő üzenetet" látott, és azt szűrte le, hogy „nem lesz második hidegháború". Vagyis az Egyesült Államok nem hagyja, hogy a Krím bekebelezése és az ukrajnai oroszbarát lázadóknak nyújtott moszkvai segítség megakadályozza az amerikai-orosz közeledést és partneri kapcsolatokat. 

(MTI)

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
hartnesz
2018. július 18. 07:51
Nem kell tartanunk hidegháborútól, mert már régen tart! A fegyverkezés mértéke már 2007ben messze meghaladta a XX. századit.
néhai Ch.Pilot
2018. július 18. 04:57
Szerintem se, mert túl költséges.
Akitlosz
2018. július 17. 22:52
"Nem kell tartanunk új hidegháborútól az amerikai véleményvezér szerint" Akkor tartanunk kell a hidegháborútól. Azért, mert ha tényleg nem kellene tartanunk a hidegháborútól, akkor eszébe nem jutott volna azt mondani, hogy nem kell tartanunk a hidegháborútól. Kérem, hogy őrizzék meg a nyugalmukat, ne essenek pánikba! Ilyeneket csak akkor mondanak, amikor minden ok megvan a pánikra.
farkasflori a vizicsoda
2018. július 17. 22:28
csicska hopp Trump közölte: Rosszul fogalmazott a Putyinnal közös sajtótájékoztatón https://444.hu/2018/07/17/trump-kozolte-elfogadja-a-hirszerzes-allitasait-de-akkor-sem-tortent-orosz-beavatkozas-az-amerikai-elnokvalasztasba
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!