Irán az amerikai szankciók eltörlését sürgette a Nemzetközi Bíróságon

2018. augusztus 27. 16:31

A szankciók azonnali eltörlését sürgette a hágai Nemzetközi Bíróságon hétfői meghallgatásán Irán.

2018. augusztus 27. 16:31

Irán az Egyesült Államok által augusztus elején ismét életbe léptetett szankciók azonnali eltörlését sürgette a hágai székhelyű Nemzetközi Bíróság hétfői meghallgatásán.

A büntetőintézkedések igazságtalanok és károsak, ártanak az iráni gazdaságnak, így milliókat taszítanak szegénységbe” – jelentette ki Mohszen Mohebi, a teheráni kormány jogi képviselője a hágai Békepalotában tartott ülésen.

Beadványában Irán annak megállapítására kérte az ENSZ elsődleges bírói szervét, hogy Washington megsértette az iszlám köztársasággal szembeni kötelezettségeit, s arra, hogy ezért szólítsa fel az amerikai kormányt a korlátozások késedelem nélküli feloldására.

(MTI)

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
3M..
2018. augusztus 27. 19:50
Senkinek sincsen joga egy másik államot szankciókkal sújtani. Főleg nem, a világ egyik köztudottan legbékésebb államát. Jogos tehát Irán részéről a kérelem. Szebb Jövőt!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!