Ismét a Brexit élére állna Nigel Farage

2018. augusztus 23. 09:37

A kilépés kilépést jelent – hangoztatja a Brexit atyja.

2018. augusztus 23. 09:37

A brexitpárti „Leave Means Leave”, vagyis „a kilépés kilépést jelent”-mozgalomban tér vissza a politikába a Brexit atyjának is nevezett brit euroszkeptikus politikus, Nigel Farage.

Farage, és az egykoron általa vezetett UKIP (Az Egyesült Királyság Függyelenségi Pártja) oroszlánrészt vállalt a sikeres Brexit-referendumban, Farage ugyanakkor a szavazás után távozott a politikából. Most a Good Morning Britain reggeli műsor vendége volt, és ott beszélt visszatéréséről.

A politikus úgy tartja, hogy nem nézhette tovább, ahogy Theresa May miniszterelnök kiáll, és azt mondja, „a Brexit Brexitet jelent”, majd épp az ellenkezőjét csinálja a továbbiakban. Szerinte az EU és a britek között lefektetett kilépési terv „azt jelentette, mintha legalábbis ki se lépnénk". „Névleg elhagynánk az Európai Uniót, de arra vonatkozólag nincsenek tervek, hogy kaphatnánk vissza a halászatra használt vizeinket, vagy hogyan birkózhatnánk meg a migrációval”.

Emlékeztetett: a végleges megállapodásnak novemberre meg kéne születnie, ennek ellenére a Brexit-vita még mindig Westminsterre fókuszálódik, és csak a politikusok személyes ambícióinak hagy teret. „Senki sem célozza meg a brit közvéleményt. Ezért az a tervem, hogy munkához látok, és ugyanazt fogom csinálni, mint a Brexit-kampányban. Szórólapok millióit fogom kiosztani, nagy felvonulásokat szervezni. Mert jobban bízom az emberek hangjában, mint a politikusokéban” – mondta.

Farage szerint kompetens vezetői képességekkel jól lehetne kijönni a Brexitből, csupán szükség lenne valakire, aki elmondja, merre kell haladni, és mit kell tenni. Arra a kérdésre, hogy ilyen képességekkel ki rendelkezne, és ki hisz igazán a Brexitben, Farage Jacob Rees-Mogg konzervatív képviselőt, és Boris Johnson volt londoni polgármestert és volt külügyminisztert említette meg.

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2018. augusztus 23. 17:40
Az élére állok aztán csináljátok típusú politikus.
istvánkeve
2018. augusztus 23. 13:44
Nagy Brittania kilépése sebeket ejt nemcsak Anglián, hanem az EU gazdaságán is, ennek ellenére igazat adok Farage-nak: a junckeri, verhofstadti EU-ban maradni egy nagy, önállósághoz szokott országnak lehetetlen. Az EU bürokráciája és dilettentizmusa majd a visegrádi négyeket is elriasztja, ha még az angolok kilépése után a pénzecske is fogyadozni fog.
a hun
2018. augusztus 23. 10:16
Legyen krumplileves!
Mbear
2018. augusztus 23. 10:15
Aham, ez a tag aki rögtön kért is egy német állampolgárságot?:D Meg rögtön eltűnt, mikor kiderült, hogy sikerült a legcsóróbb legiskolázatlanabb réteggel megszavaztatni a saját tökön szúrásukat?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!