Nem szeretik az óraátállítást az európaiak

2018. augusztus 30. 09:34

Az EU-állampolgárok 80 százaléka eltörölné az óraátállítást – derül ki az Európai Bizottság nyári időszámításról indított konzultációjából, melyet 4,6 millió európai töltött ki.

2018. augusztus 30. 09:34

Az Európai Bizottság még júliusban indított online konzultációt a téli és nyári időszámításról, vagyis az óraátállításról, mely felmérés eredményeit már most megszerezte a német Westfalenpost – írja a Politico.

A konzultációból kiderült, az uniós állampolgárok túlnyomó többsége nem rajong az óraátállításért, körülbelül 80 százalékuk mondta ugyanis, hogy nem kéne szétválasztani a téli és nyári időszámítást.

Hivatalosan az Európai Bizottság még nem adott hírt a felmérés kimeneteléről, a német média azonban már megszerezte a végeredményt: ez azt mutatja, hogy júliustól augusztus 16-ig 4,6 millió európai mondta el a véleményét az óraátállításról az EU nyári időről szóló direktívájának értékeléseként.

Violeta Bulc közlekedésért felelős uniós biztos várhatóan a héten jelenti be az eredményeket, hivatalos jelentést készít a konzultáció eredményéről, és tárgyalásba kezd az Európai Parlamenttel és a releváns döntéshozókkal az ügyben – mondta a Bizottság szóvivője.

Bár a konzultáció nem bír kötelező erővel, várhatóan ezzel az európai közbeszédbe kerül az óraátállítás eltörlésének kérdése, és mivel az európaiak 80 százaléka emellett foglalt állást, nem kizárt, hogy a közeljövőben látunk majd előrehaladást az ügyben. A Politico emlékeztet: a konzultáció az Európai Parlament februári kérelmét követte, mely a nyári időszámításról való megállapodás „részletes felülvizsgálatát” követelte.

Összesen 26 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
thomsen
2018. augusztus 30. 13:14
Ha a genderem szabadon választható, legyen az idő is az! Nálam annyi az idő, amennyinek én gondolom, hogy jó. Minek pofáznak bele? Nehogymá Brüsszelbű mongyák meg má az időt is!
Rugo
2018. augusztus 30. 12:12
Alvási zavarokért, és egyes betegek kórképeinek súlyosbodásáért biztosan okolható az óraátállítás.
atila68
2018. augusztus 30. 11:36
Az összlakosság Európában 740.000.000, Az EU lakossága 508.200.000 fő. Ebből 4.600.000 (0,90%) felelt meg az irányított kérdésekre. Ugye senki nem gondolja egy pillanatig sem komolyan, hogy ez bármilyen formában reprezentatívnak tekinthető?
atila68
2018. augusztus 30. 11:28
Tovább tudsz pihenni nyáron, mert később lesz hőség. Tovább tudsz nyáron a kertben tevékenykedni. Tovább tudsz nyáron a szabadban sportolni, Fel lehet ám úgy is tenni a kérdést, hogy a válasz pont az ellenkezője legyen. Van egy lobbi (energiaszektor?) aminek ez a hobbija.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!