Orosz bíróságok előzetes letartóztatásba helyezték az ukrán tengerészeket

2018. november 28. 17:16

Előzetes letartóztatásba helyeztették mind a 24 elfogott ukrán tengerészt az orosz bíróságok.

2018. november 28. 17:16

Két hónapos előzetes letartóztatásba helyeztette az ukrán fegyveres erőknek mind a 24, a Kercsi-szoros közelében lezajlott tengeri incidens során őrizetbe vett tagját szerda délutánra egy szimferopoli kerületi és a kercsi városi bíróság.

Valamennyiüket csoportosan vagy előzetes összeesküvés alapján elkövetett tiltott határsértéssel gyanúsították meg, és szerdán 15-ük esetében a vádemelés is megtörtént.

Kedden Szimferopolban 12 tengerész, altiszt és egy hadnagy előzetes letartóztatásáról döntött a bíróság, a vasárnapi incidens kórházban ápolt három sebesültjének ügyében Kercsben döntött így a helyi törvényszék. Szerdán Szimferopolban a haditengerészet hét tisztje és az Ukrán Biztonsági Szolgálat (SZBU) két munkatársa előzetes letartóztatását rendelték el.   

A RIA Novosztyi hírügynökség szerdai közlése szerint a három ukrán haditengerészeti járművet, amelyen a 24 határsértőt őrizetbe vették, az orosz parttól mintegy 20 kilométerre, a Krímet a Krasznodari területtel összekötő híd alatt kijelölt átkelőhelytől 50 kilométerre délnyugatra tartóztatta fel az orosz parti őrség és haditengerészet.

(MTI)

Korábban már szemléztük, hogy a nyugati országok zöme követelte az ukrán tengerészek elengedését, Oroszországot pedig agresszióval és a nemzetközi jog megsértésével vádolták.

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
a hun
2018. november 28. 22:24
"Valamennyiüket csoportosan vagy előzetes összeesküvés alapján elkövetett tiltott határsértéssel gyanúsították meg, és szerdán 15-ük esetében a vádemelés is megtörtént." Nnakéremszépen!-ez úgy hülyeség, ahogy megfogalmazták! Katonák nem összeesküvők. Ezt tudják orosz barátaink is.
jklm
2018. november 28. 18:47
Szemét lator agresszív orosz bagázs, hogy mernek 50 km mélyen orosz vizeken elfogják szegény eltévedt ukránokat?! Az ész nem áll meg.
Héja
2018. november 28. 17:46
Kiderült, hogy a matrózok közt az egyik fickó az ukrán tikosszolgálat ügynöke.
tango47
2018. november 28. 17:40
Kinek állt érdekében a habverés? Egy biztos: Putyinnak nem hiányzott. A csokoládékatona hepciáskodik, hogy talán felszed egy kis népszerűséget otthon. Annak is van sansza, hogy az amik biztatták fel, mert kell az indok az amerikai támaszponthoz az oroszok szájába
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!