Brüsszelben rendőrökkel csaptak össze a migrációs csomag ellen tüntetők

2018. december 16. 18:09

Belgium fővárosában az ENSZ bevándorlási csomagja ellen demonstrálók csaptak össze a hatóságokkal.

2018. december 16. 18:09

Több ezren utcára vonultak vasárnap Brüsszelben tiltakozásképpen az ENSZ migrációs csomagja ellen, a tüntetők egy kisebb csoportja rátámadt a kivezényelt rendőrökre, akik végül könnygázzal és vízágyúval oszlatták fel a tömeget.

A hatóságok szerint nagyjából 5500 ember vett részt a tucatnyi flamand bevándorlásellenes és szélsőjobboldali szervezet által meghirdetett demonstráción.

A tiltakozók egyebek mellett a határok lezárását és Charles Michel miniszterelnök lemondását követelték, sokan baloldal- és migránsellenes rigmusokat skandáltak.

Néhány százan köveket és kukákat kezdtek dobálni a rendőrök felé, illetve megpróbáltak bejutni az Európai Bizottság épületébe, amelynek több ablakát is betörték.

A rendfenntartók erre válaszul könnygázt és vízágyút vetettek be, s nagyjából ötven embert őrizetbe vettek.

A belváros egy másik pontján eközben ellentüntetők gyülekeztek, ők körülbelül ezren lehetettek. Innen nem érkeztek hírek rendbontásról.

Délután 4 órára már helyreállt a nyugalom Brüsszelben - jelentette a helyi sajtó.

(MTI)

Összesen 35 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Toledo
2018. december 17. 01:37
"A tiltakozók egyebek mellett a határok lezárását és Charles Michel miniszterelnök lemondását követelték, sokan baloldal- és migránsellenes rigmusokat skandáltak." No, nyugaton is ébredeznek végre!Talán májusra még többen lesznek, és elegen ahhoz, hogy ezt a migránspárti agymosott kompániát kisöpörjékaz eu parlamentjéből.
Lion
2018. december 16. 22:07
Öt halott lett a vége: https://index.hu/kulfold/2018/12/16/meghalt_a_strasbourgi_lovoldozes_otodik_aldozata/
Rugo
2018. december 16. 21:53
"A tiltakozók egyebek mellett a határok lezárását és Charles Michel miniszterelnök lemondását követelték, sokan baloldal- és migránsellenes rigmusokat skandáltak." *** Nem ez a köcsög Michel támadt Orbánra a minap véletlenül?
Lion
2018. december 16. 21:26
Ott legalább joggal tüntiznek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!