Tizenhárom évre ítélték Janukovicsot

2019. január 24. 17:13

A kijevi bíróság hazaárulás és háború kirobbantásában való bűnsegédlet miatt ítélte el a volt ukrán elnököt.

2019. január 24. 17:13

Tizenhárom év börtönre ítélte csütörtökön távollétében Viktor Janukovics volt ukrán államfőt a kijevi bíróság hazaárulás és háború kirobbantásában való bűnsegédlet címén – közölte Vladiszlav Devjatko bíró.

A bíróság ugyanakkor felmentette Janukovicsot az államhatár megváltoztatására irányuló, Oroszország vezetésének képviselőivel való együttműködésben megvalósuló bűncselekmény vádja alól. Nem találta ugyanis a bírói testület kellően bizonyítottnak a vád részéről, illetve a tanúvallomások alapján, hogy Janukovicsot tájékoztatták volna az oroszok törvényellenes cselekedeteik végső céljáról – írta beszámolójában az Ukrajinszka Pravda hírportál.

(MTI)

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Rasdi
2019. január 24. 18:18
Az ilyen puccsokkal elkergetett vezetőket valami miatt többnyire elítélik. Az ilyen elítélésékkel a puccsaik indokoltságát akarják igazolni. Érdekes, hogy eddig vártak vele.
kamasuka
2019. január 24. 18:09
Várjuk meg a választásokat, és Poros budiját is látni fogjuk. Tömeggyilkosságért fogják felelősségre vonni, ha otthon marad (lsd. Donyeck bombázásai részt!).
IV. Fawkes
2019. január 24. 17:18
És akkor a Csokijankót mennyire kellene?
Greffiti
2019. január 24. 17:16
És a senki által meg nem választott amerikai picsa, aki beismerte, hogy 5 milliárd dollárt fektettek a kijevi majdanba? Na az mit érdemel? Idióta senkik! ukrajna nem volt, nincs és soha nem is lesz.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!