Annegret Kramp-Karrenbauer lesz az új német védelmi miniszter

2019. július 16. 22:20

A CDU elnökségében is sokakat meglepett a döntés, hogy AKK lesz VDL utódja.

2019. július 16. 22:20

Meglepetésre a kormányzó Kereszténydemokrata Unió (CDU) elnöke, Annegret Kramp-Karrenbauer lesz az új német védelmi miniszter, miután Ursula von der Leyen szerdán távozik a tárca éléről – erősítette meg a dpa német hírügynökség értesülését kedd este Thomas Strobl, a kormányzó Kereszténydemokrata Unió (CDU) helyettes alelnöke.

A német sajtó mindezidág névtelenséget kérő forrásokra hivatozva arról írt, hogy Jens Spahn jelenlegi egészségügyi miniszter a legesélyesebb a védelmi tárca vezetésre, ám miután Angela Merkel kancellár fenn akarja tartani a nemek arányát kormányában, Spahn helyére nőt jelöl majd. Kramp-Karrenbauerről mindezidáig az terjedt el, hogy nem vágyik kormányzati pozícióra Merkel kormányában, s inkább a pártvezetésre koncentrálna. A dpa azt írja, hogy a döntés még a párt elnökségében is többeket meglepett.

(MTI)

Összesen 52 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
puszika
2019. július 17. 11:34
Ha nagyon akarják a kapa nyele is elsül! ROMMEL FOROG A SÍRJÁBAN!!
Harangláb
2019. július 17. 11:31
A csajszi neve olyan, mint egy géppisztolyropogás...
Az ajtónak támaszkodni tilos
2019. július 17. 11:20
Ahhoz sem ért
zolizolizoltan
2019. július 17. 10:59
Na, ez a nő is képtelen lesz felszámolni a korrupciót a hadügyminisztériumban, sőt rá is pakolhat egy jókorát. Agyukra ment a kvóta.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!