Nem lesz újra spanyol kormányfő Sánchez

2019. július 25. 15:24

Az exminiszterelnök már a szavazás előtt elismerte: nem fogják újra megválasztani.

2019. július 25. 15:24

Pedro Sánchez spanyol ügyvezető szocialista kormányfő már a csütörtöki madridi parlamenti szavazás előtt elismerte, hogy nem rendelkezik az újraválasztásához szükséges támogatással.

„Sajnálattal állapítom meg, hogy a parlamenti patthelyzet folytatódik” – fogalmazott az alsóház ülésének kezdetén mondott beszédében, amelyben az Unidas Podemos (Együtt képesek vagyunk) baloldali radikális pártot tette felelőssé, amiért nem sikerült kormányzati együttműködési megállapodást kötniük. 

Az áprilisi spanyol parlamenti választásokon győztes Spanyol Szocialista Munkáspárt (PSOE) főtitkárának újraválasztását a keddi első fordulóban elutasította a törvényhozás. A mostani második körben ehhez az abszolút többség helyett már elegendő lenne az egyszerű többség is.

(MTI)

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Okoskata
2019. július 25. 18:07
Eggyel kevesebb...
zakar zoltán béla
2019. július 25. 15:41
El vele!
röviden
2019. július 25. 15:41
Rossz hír Sáncheznek, jó a spanyoloknak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!