Felügyelőbizottságot kapnak a nyakukba a görög minisztériumok

2019. augusztus 07. 07:39

Az ellenzék szerint ez csak Micotákisz „hatalommániája” miatt szükséges.

2019. augusztus 07. 07:39

A görög parlament megszavazta kedd este Kiriákosz Micotákisz konzervatív miniszterelnök törvénytervezetét, amely szerint bizottságot hoznak létre a minisztériumok felügyeletére.

A kormány reformok gyors keresztülvitelébe vágott bele rögtön azután, hogy a július eleji választások eredményeképpen megalakult. Micotákisz Új Demokrácia pártjának biztos többsége van a törvényhozásban, és a kormányzás első négy hetében már sok törvényt jóvá tudott hagyatni.

Az új bizottság feladata az lesz, hogy ellenőrizze: a minisztériumok késlekedés nélkül elvégzik-e feladataikat. A bizottság felállítása látszólag ellentétben áll a kormány céljával, hogy csökkenti a bürokráciát, noha a minisztériumok elszámoltathatóságán valóban javíthat.

Az ellenzék bírálja az új intézmény felállítását, szerintük fölösleges, csak arra jó, hogy a kormányfő bebetonozza a hatalmát, és korlátozza a minisztériumok autonómiáját. Micotákisz éppen azzal érvel, hogy a törvényhozási folyamat túl nehézkes és bürokratikus volt eddig.

(MTI)

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kicsiaborsde
2019. augusztus 07. 13:23
"és korlátozza a minisztériumok autonómiáját." Egy minisztériumnak mióta van autonómiája a kormánytól? :o A balosok már megint elmebeteg ideológiákat építenek fel saját hatalmuk megtartása érdekében!
KannibálTatárÚr
2019. augusztus 07. 08:39
Még a parlament ellenőrzésére kell bizottságot létrehozni. Azután meg a bizottságok ellenőrzésére újabb bizottságokat. (Mán ne maradjon munka nélkül a munkakerülő).
kisgul
2019. augusztus 07. 07:58
Na a bukott máris jajveszékelnek, ergo, jó az intézkedés!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!