Így szól be az ausztrál műsorvezető a klímasztrájkoló diákoknak

2019. október 01. 13:45

A klímaradikális nemzedék az, ami a legtöbbet fogyasztja a világon, és amelyik először jár bicikli helyett kocsival iskolába – figyelmeztet egy ausztrál műsorvezető.

2019. október 01. 13:45
Szilvay Gergely
Szilvay Gergely

Alan Jones, az ausztrál SkyNews riportere a következőképp kommentálta a klímasztrájkoló diákság akcióit: 

„Mindenki diáknak üzenem, aki sztrájkol a klímaváltozás miatt, hogy ti vagytok az első generáció, akinek minden szobában légkondicionáló áll a rendelkezésére. Ti akartok tévét minden szobába, és a ti óráitokat számítógépesítették. Ti töltitek az egész napot elektromos kütyükön.”

Jones hozzátette: „ti nem akartok biciklivel iskolába menni, ehelyett autóitok karavánján érkeztek, amelyek eldugítják az előárosi utakat, és még rosszabbá teszik a dugókat.” 

„Ti vagytok a javak valaha volt legnagyobb fogyasztói, és ti vagytok, akinek mindig a legújabb luxusjavakra van szüksége, hogy trendik maradjatok. Titeket szórakoztatnak elektronikus kütyükön. S azok, akik sztrájkolni visznek titeket, ugyanazok, akik mesterségesen, a bevándorlás segítségével oldanák meg a túlnépesedést, ami persze növeli az energiaszükségletet, az ipari és szállítási igényeket.” 

Jones figyelmeztetett: „minél több ember van itt, annál több erdőt és bozótost irtunk ki, és annál jobban romboljuk a környezetet.”
Az ausztrál műsorvezetőnek azonban van megoldási ötlete: „mondjátok meg a tanáraitoknak, hogy kapcsolják le a légkondit, sétáljatok vagy bicajozzatok a suliba, kapcsoljátok ki a kütyüiteket, olvassatok könyvet, és csináljatok otthon szendvicset ahelyett, hogy vennétek magatoknak.” 

Persze Alan Jonesnak nincsenek kétségei afelől, hogy ez nem így lesz, mert önző nemzedékkel van dolgunk.
 

Összesen 103 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Harangláb
2019. november 12. 20:35
Qrvára igaza van!
stefano222
2019. október 02. 13:10
Az meg, hogy az idősebb generáció az oka annak, hogy a fiatalok teljesen elhülyültek, az egy ordas nagy kamu! Konkrétan -az általatok oly nagyra tartott- Steve Jobs, Zuckerberg, meg a hasonló kaliberű cimborák okolhatók ezért az egészért. Ők és az internet azok, akik “ráébresztették” az embereket arra, hogy SZÜKSÈGÜ(N)K van ezekre a szarokra.
felician
2019. október 02. 10:45
Szilvay Gergely utolsó megjegyzése egyenesen gusztustalan. Alan Jones kirohanása pedig rém általánosító, összemosó és csúsztató. A bevándorlásos megjegyzés csak propagandafogás. A diákok óráinak számítógépesítése társadalmi megrendelés, nem a diákok közvetlen igénybenyújtásán alapult. Viszont: ami a fogyasztói javak élvezetét illeti: Na, abban van igazság.
Nuttika
2019. október 02. 08:04
2 napja volt egy vitám egy chaten egy új-zélandi klíma harcos takonnyal. Ha megint feljön pattogni, szerintem megmutatom ezt neki. Bár nem fogja megérteni. Szerinte jön a világ vége és én voltam a hülye, hogy iskolába jártam és a felnőttekre bíztam gyerekként azokat a témákat, amikhez egyértelműen nem volt meg a kellő tudásom. Bár rendszeresen tapasztalom a nálam pár évvel fiatalabbaktól is az értetlenkedést, mikor megkérdik, hogy miért nem cserélem le a jó pár éves telefonom és gépem én meg csak annyival válaszolok, működik, jó, nekem megfelel így. Majd veszek újat, ha már nem lesz jó, vagy valamire szükségem lesz, amit nem tudnak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!