Lehetőség a válságban: Az Európai Unió feladata annak biztosítása, hogy a krónikus betegségben szenvedők is aktívak maradhassanak a szociális és gazdasági életben

2019. október 16. 15:34

Az új Európai Parlament megválasztása és az új Bizottság létrehozása kiváló lehetőség arra, hogy az EU újragondolja a szerepét a polgárok egészségének javításában. Ez a vita azonban nem választható el egy sokkal általánosabb, az egész Unió jövőjéről szóló vitától.

2019. október 16. 15:34
Iain B. McInnes

„Az EU-nak ambiciózusnak kell lennie. Be kell bizonyítania, hogy a polgárok aggodalmait képes eloszlatni; amikor például azt kérdezik az emberektől, hogy mit várnak az EU-tól, az egészségügy egy fontos prioritásként szerepel a válaszaikban.”

„Az uniós egészségpolitikát úgy kell alakítani, hogy segítsenek a krónikus betegségekkel küzdőknek abban, hogy aktívak maradhassanak a szociális és gazdasági életben. Az új Bizottságnak meg kell mutatnia, hogy elkötelezett aziránt, hogy támogatást nyújtson a tagállamoknak és az embereknek, akik krónikus betegséggel küzdenek (…).”
 

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!