Túl messzire ment a biztosjelöltek „grillezése”?

2019. október 11. 13:13

A biztosjelöltek meghallgatása kapcsán a kulcs, hogy ezen a téren a politika és a jog nagyon közel kerül egymáshoz. A kísértés, hogy jogi rendelkezéseket és eljárásokat használjanak fel politikai célokra, valós és jelen van.

2019. október 11. 13:13
Schöpflin György

„A Parlament egy politikai testület, való igaz, de egy demokráciában a politikai hatalmat korlátokkal kell használni, és pontos elválasztó vonalat kell húzni a politika és a jog közé. Egy olyan testület, amely folyamatosan a jogállamiság megsértését keresi egyes célzott tagállamoknál, nem engedheti meg magának, hogy figyelmen kívül hagyja a szabályokat, még akkor sem, ha ez egy adott politikai előny feladásával jár is.

Amikor egy politikai testület, ebben az esetben a JURI, egy kicsit úgy jár el, mint egy bíróság, kvázi bírói, ítélkező minőségében, akkor teljes mértékben a törvényesség talaján kell maradnia. Ez a jogállamiság lényege."
 

A teljes írás itt olvasható.

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
toef36
2019. november 25. 17:47
Ha ez igaz, akkor nagy bajok vannak az Európai Unióban... A nyugati "nagyhatalmak" diktálnak, mint 1919-ben, 1920-ban és 1945-ben... Természetesen a "liberális" kapitalizmus menti magát. A kérdés csak az, meddig teheti? Egyszer véget ér a nóta... Egészen új irányba kellene vezérelni a világ dolgait, de amíg ennyi tehetségtelen politikus befolyása érvényesül, Merkeltől Macronig és tovább, addig csak a remény él...
syphax
2019. november 07. 16:32
A politikusok kinyalhatják....a jogászok bekaphatják.....MUTATIS MUTANDIS.
Drattika
2019. november 07. 16:31
Anno Kovács Laci bácsit egyértelmű alkalmatlansága miatt tapsolták vissza az energetikai poszttól és tették a fajsúlytalan adó-és vámügyekhez. Ma már a szakmailag egyértelműen alkalmas Trócsányit nem javasolják. Ez az igazi kontraszelekció.
toef36
2019. november 05. 20:59
Igen, az EU parlament tagjai túlnagy "önbizalommal" + minusz-tudással rendelkeznek...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!