Brit választások: jót tett a konzervatívoknak a Brexit Párt visszavonulása a tory körzetekből

2019. november 12. 19:54

Erre mutat rá egy kedden ismertetett felmérés.

2019. november 12. 19:54

A kedden ismertetett legfrissebb felmérés szerint érezhetően javítja a kormányzó brit Konzervatív Párt támogatottságát, hogy a legradikálisabban EU-ellenes erő, a Brexit Párt visszalépteti jelöltjeit a konzervatívok által az előző választáson elnyert körzetekben.

Nigel Farage, a Brexit Párt vezetője előző nap jelentette be, hogy pártja nem indul a december 12-ére kiírt előrehozott parlamenti választáson azokban a választókerületekben, amelyekben a Konzervatív Párt a 2017-ben tartott előző választáson győzött.

A legnagyobb brit közvélemény-kutató csoport, a YouGov hétfőn és kedden elvégzett vizsgálata ennek a bejelentésnek a figyelembevételével készült, és a felmérés résztvevői csak azon pártok közül választhattak, amelyek a legnagyobb valószínűséggel indulnak választókerületükben.

Az így elvégzett kutatás kedd este ismertetett eredménye szerint a Boris Johnson miniszterelnök vezette Konzervatív Pártra a választók 42 százaléka szavazna, a legnagyobb ellenzéki erő, a Munkáspárt támogatottsága 28 százalék.

(MTI)

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Robertoo
2019. november 13. 10:57
Amúgy, a baloldali pártokról elég annyi, hogy ennyire bíznak a saját választóikban. Nem véletlenül árasztanák el Európát migránsokkal. Jobbára csak az ő szavazataikban reménykedhetnek majd. (Lásd: Linke, NDK-ban - ma is ugyan az az NDK, mint volt - ahol muszlim vezetője lett a pártnak. Vajon, miért?)
Robertoo
2019. november 13. 10:52
Hát, izé. Például a ...., vagy, ja nem. Akkor a ...., na, az a másik. Ja, az sem. Hát, most hirtelen nem, de biztos van ilyen. Mondjuk Kínában.
Tidal_wave
2019. november 13. 10:21
Na, azért várjuk ki a végét, 2017. tavaszán Theresa May is azt hitte, hogy baromira vezet, de aztán kiderült, hogy nem. Ezek a kkv-k sajnos nem mindig megbízhatóak...
khomeini
2019. november 13. 00:41
A demokrácia győzelme lesz ha a britek kilépnek - minden más pedig az arculköpése lenne.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!